Música

Barnasants 2024, amb doble commemoració

Barnasants 2024 celebrarà els 50 anys de la Revolució dels Clavells, amb un recital especial i col·lectiu amb direcció artística de Núria Piferrer Névoa, i el centenari de la mort de Joan Salvat Papasseit, en col·laboració amb la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, segons informa ACN. Laura de Agorreta Camps s’estrena com a directora adjunta del festival i Pere Camps continua com a director.

En aquesta edició, les Kol·lontai seran les encarregades de donar el tret de sortida el 26 de gener a un festival que tindrà entre els seus protagonistes a Cesk Freixas, que celebra els 20 anys de trajectòria, i Borja Penalba, que estrena nou treball. En total, prop de 120 actuacions amb artistes com ara Paco Ibáñez, Clara Peya, Ismael Serrano, Renaldo & Clara, Cris Juanico, Pau Alabajos i Tomeu Penya.

Les Kol·lontai tornaran a pujar a l’escenari del festival el 26 de gener després de més de cinc anys de la seva estrena, en aquesta ocasió per inaugurar el programa de concerts del 2024. El que havia de ser un recital especial per a l’edició del Barnasants 2017, amb Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal –i aleshores també Montse Castellà–, es va convertir en una gira de més de trenta concerts arreu dels Països Catalans i en el disc Cançons violeta (Picap, 2018). El Teatre Joventut de L’Hospitalet acollirà el 26 de gener de nou la veu d’aquestes tres cantautores catalanes.

Un concert d’homenatge a la Revolució dels Clavells, el 13 d’abril, i l’espectacle en record a Joan Salvat Papasseit (1894-1924), amb Tomàs de los Santos i Elsa Tronchoni, en el centenari de la seva mort, i que recorrerà el país entre març i abril gràcies a un acord amb la XTAC (Federació d’Ateneus de Catalunya), destaquen entre les produccions del festival, que seguirà col·laborant amb el Tradicionarius, aquest any, amb sis propostes.

Una de les novetats d’aquesta edició serà la celebració del 8M, el Dia de la Dona, amb el primer concert accessible en llengua de signes, de la mà de l’Associació Sociocultural Encantades.

Barnasants presenta prop de 50 estrenes o presentacions de nous treballs. Entre aquestes presentacions hi ha artistes consolidats al costat de nous valors i propostes emergents. Destaquen noms com Rafa Pons, Carles Denia, Alba Careta i Henrio, Ivette Nadal, Verdcel, Borja Penalba, Marc Parrot amb convidats, Renaldo & Clara, Miquel Gil, Cris Juanico, Pau Alabajos, Andreu Valor, Tomeu Penya, Clara Peya i Eduard Iniesta.

Entre les propostes Cesk Freixas celebra els 20 anys de trajectòria en un concert on farà un repàs a les cançons més populars de la seva desena de discos, mentre que Borja Penalba estrena nou treball en solitari, Giròvag (Blau Produccions, 2024).

La recta final del festival concentrarà les actuacions de noms tan destacats com Paco Ibáñez amb Claudi Martí, La Petita Festa de Gemma Humet i Toti Soler i el concert de fi de gira d’Ismael Serrano.

El festival se celebrarà als espais habituals de Barcelona i també altres de major proximitat a la mateixa ciutat i a Viladecans, Vilafranca, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Gelida, Olesa de Montserrat, Tàrrega, Mataró...

Per al cartell de l’edició 2024, el festival ha tornat a comptar amb la complicitat de la il·lustradora Júlia Solans, que és l’autora o coautora de la majoria dels cartells de Barnasants des del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid