Altres

Lletres

Albert Garcia Catalan guanya el Premi Cavall Fort 2023

La tasca dels contistes, la lectura en català com a eina educativa i la glosa improvisada van ser els eixos al voltant dels quals va girar l’acte de lliurament del premi

El jurat del Premi Cavall Fort 2023 ha guardonat el recull de contes presentat a concurs pel periodista i escriptor Albert Garcia Catalan. Els tres relats, que es publicaran a la revista Cavall Fort durant aquest any, tenen com a nexe el món dels professionals de la neteja. L’acte de lliurament del premi va tenir lloc ahir el Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona.

Albert Garcia Catalan va agrair el premi amb un parlament en forma de conte que feia referència a la seva relació amb Cavall Fort i explicava com els contes clàssics de la revista el van inspirar a escriure els seus relats. A més, va defensar la tasca dels contistes davant la intel·ligència artificial: “La intel·ligència que fan servir els contistes és la capacitat de posar-se a la pell dels altres”, va assegurar.

Albert Garcia Catalan (Badalona, 1970) és periodista. Des del 2002 dirigeix La Terra, publicació mensual d’informació, formació i debat d’Unió de Pagesos. També és escriptor de contes: n’ha publicat una dotzena a Cavall Fort. L’any 2006 va guanyar el Premi Cavall Fort en la categoria de reportatges i articles de divulgació.

El Premi Cavall Fort va ser instituït per la revista i està dotat econòmicament per la Fundació Cavall Fort. L’import actual del premi és de 2.500 euros. Es va convocar per primera vegada l’any 1963, en el marc del concurs de Poesia de la Parròquia de Cantonigròs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA