Arts escèniques

La Planeta posa el focus en les malalties mentals

La nova programació de la sala teatral gironina presenta més de 20 propostes i una cinquantena de funcions

Si hi ha una temàtica que sobresurt de la nova programació de La Planeta , que avui s’ha presentat, aquesta és la de les malalties mentals. De les 20 propostes que oferirà, amb més d’una cinquantena de funcions, només començar ja es dona veu a persones que han patit ingressos i tractament psiquiàtrics amb A la deriva, l’espectacle que estrenarà Marta Montiel, Elies Barberà i Lara Díez dins del Cicle de Teatre Verbatim, que es podrà veure de l’1 al 3 de març.

A continuació, Teorema teatre portarà Ariadna i el minotaure, d’Ariadna Chillida, que explica els trastorns i problemes derivats dels abusos que va patir la mateixa autora. El 15, 16 i 17 de març, les actrius Meri Yanes i Elena Martinell estrenaran Pes mort, una dramatúrgia d’Anna Maria Ricart a partir de la vivència personal de Martinell amb l’anorèxia. I dins del Cicle Paranormals del Teatre Municipal de Girona, La Planeta acollirà l’espectacle Calidoscòpia, de Sònia Gómez i Encarni Espallargas, que es representarà el 23 de març, un projecte de recerca que gira entorn de les vivències de les dues performers tenint en compte la salut, la creativitat i el benestar.

Ja després de Setmana Santa, la programació es transforma per portar a terme diversos espectacles de diferents àmbits i temàtiques, com ara el clown, teatre, dansa i titelles. El 5 d’abril, Pep Vila dirigirà l’estrena d’Antonio... O no, del clown valencià Iván Aguedas. El 6 i 7 d’abril, La Planeta recuperarà l’espectacle ajornat fa un any que es titula L’últim dia de l’home gos de la mala Companyia, inspirat en Un món feliç de Huxley. Com qui sent ploure, de David Martínez, torna a la sala de l’11 al 14 d’abril, dins del Cicle de Teatre Verbatim, sobre l’ecocidi de La Manga del Mar Menor a Múrcia. El 20 d’abril es recupera el musical Estimat futur jo d’Ignasi Barris & Cia, un diari personal que exposa els problemes i experiències que afronten els adolescents per trobar el camí del seu futur. El dia 21 d’abril torna l’espectacle de titelles per a públic familiar 7 ratolins de la Cia Petit Bonhom. I una altra visita esperada és la de Jordi Vidal i companyia amb l’espectacle Estimadíssims malvats, un musical per recordar cançons d’origen traumàtic i dolorós però recordades i cantades amb alegria. Toni Gomila i produccions de Ferro presentaran un espectacle sobre el judici final a Mallorca tal com el descriu la Sibil·la, El jorn del judici, el 5 de maig. També hi haurà espai per als nadons, i és que la Menuda Produccions torna amb l’èxit de públic Madame lumière, estrenat durant la darrera edició de Temporada Alta.

Per a completar el mes de maig, CobosMika presentarà l’espectacle de dansa teatre A midsummer night’s dream (El somni d’una nit d’estiu), amb la dramatúrgia teatral de Jorge Fuentes.

El mes de juny s’iniciarà amb el nou espectacle d’Escenaris Especials, Com un llum. I la temporada conclourà acollint el díptic teatral Una opció de vida de La Funcional Teatre amb els muntatges Diàlegs de Carmelites i Un cor normal de Larry Kramer, els dies 21 i 22 de juny respectivament.

Cal recordar que aquest diumenge es podrà veure l’espectacle de dansa Fools de la companyia internacional palamosina CobosMika i SEED’s Co., una coreografia que gira entorn de la figura del boig i la idea de la llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència