Música

cinema

Rècord de produccions catalanes al Festival de Cinema de Màlaga

Una cinquantena de produccions catalanes participaran, de l’1 al 10 de març, en la 27a edició del festival

La 27a edició del Festival de Màlaga, que se celebra de l’1 al 10 de març de 2024, té una gran representació de produccions catalanes amb un total de 50 títols, entre llargmetratges i curtmetratges, tant d’animació com de ficció i documentals, que competiran en les diferents seccions del festival. És la xifra més alta de participació dels últim anys, segons el comunicat enviat aquest matí pel Departament de Cultura de la Generalitat.

De les 50 pel·lícules de producció catalana seleccionades, 11 han comptat amb el suport del Departament de Cultura a través d’alguna de les línies d’ajut que es posen a disposició del sector audiovisual.

Cinc llargmetratges catalans faran la seva estrena mundial a la Secció Oficial a Concurs: Los pequeños amores, de Celia Rico; La Abadesa, d’Antonio Chavarrías; Segundo premio, d’Isaki Lacuesta; Pájaros, de Pau Durà, i Nina, d’Andrea Jaurrieta.

Dins la Secció Oficial Fora de Concurs - Màlaga Premiere es presentaran vuit llargmetratges de producció catalana: Disco, Ibiza, Locomía, de Kike Maíllo; Yo no soy esa, de Maria Ripoll; Calladita, de Miguel Faus; La mujer dormida, de Laura Alvea; Por tus muertos, de Santiago Ayuso; La bandera, de Martín Cuervo; Invasión, de David Martín-Porras, i El salto, de Benito Zambrano.

Pel que fa al documental, quatre produccions competiran en la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals: La caravana, de Nuria Clavero i Aitor Palacios; Pepi Fandango, de Lucija Stojevic; Artefacto 71, de Carlos Essman, i Salvaxe, Salvaxe, d’Emilio Fonseca. En aquesta mateixa secció però fora de competició, s’estrenarà Stay Homas. La banda que no hauria d’existir, d’Oriol Gispert, Nick Bolger i Ramon Balagué. També hi ha presència catalana en altres seccions del festival .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència