Cinema

Cinema

La Inesperada aposta per la no-ficció en pantalla gran

El festival se celebra entre demà i el 25 de febrer a la Filmoteca i al cinema Zumzeig de Barcelona

El curtmetratge de Pedro Costa As filhas do fogo i Man in Black, retrat del compositor xinès represaliat Wang Xilin, obren demà en una sessió a la Filmoteca de Catalunya (18.30 h) la quarta edició de La Inesperada , un festival de cinema focalitzat en la no-ficció que se celebra del 21 al 25 de febrer.

El festival reivindica l’experiència cinematogràfica enfront d’internet amb set sessions a la Filmoteca i al cinema Zumzeig en què es projectaran quatre llargmetratges i vint curtmetratges. Els responsables del festival es defineixen com “apassionats del llenguatge cinematogràfic”, i entenen les pràctiques de no-ficció com “un territori lliure i ampli, que ofereix un ventall formal on tenen cabuda des del cinema fins a les arts visuals”. Consideren la no-ficció com “un espai de creació lliure i genuïna, autoral i contemporània”. El festival enguany ha estat dirigit i programat per Miquel Martí Freixas, Mariana Hristova i Margot Mecca.

En la seva quarta edició, la mostra apropa corrents de circuits culturals d’arreu del món aquí encara inèdits, de latituds tan diverses com Burkina Faso, Lituània, Xina o, fins i tot, mons virtuals, sense oblidar el nostre entorn més proper.

Els convidats d’aquesta edició de La Inesperada són l’artista i escultor letó Deimantas Narkevicius; la cineasta Laila Pakalnina, també de Letònia; Ekiem Barbier i Guilhem Causse, directors de la producció francesa Knit’s Island; Blake Williams, director de Laberint sequences (EUA), i les cineastes catalanes Blanca Camell i Maria Castan de Manuel.

El festival, com és habitual, durà a terme la trobada Exit, un espai per donar impuls, visibilitat i camins de sortida a projectes de no ficció de producció catalana. Els seleccionats d’enguany són: Utkane, d’Alexander Cabeza Trigg i Maria Oblicka; Los materiales sensibles, d’Alberto Van den Eynde; La persistència, de Núria Campabadal; Strana, de Diana Mizrahi, i La frontera más corta del mundo, de Román Cadafalch. La presentació de projectes es farà el dijous 22 de 9:00 a 13:30. És oberta al públic amb inscripció prèvia (contactar amb [email protected]). El diumenge 25 de febrer, a partir de les 13:30, es clourà el festival amb una trobada festiva a La Cantina Lab.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA