Cultura

còmic

El 42è Comic Barcelona dedicarà una gran exposició a Francisco Ibáñez

Tindrà lloc del 3 al 5 de maig a Fira Barcelona Montjuïc i estrenarà la nova secció Utopia, dedicada a a les connexions de l’art seqüencial amb la ciència ficció i la fantasia

La 42a edició de Comic Bacelona, “el major esdeveniment nacional dedicat al còmic”, tindrà lloc del 3 al 5 de maig a Fira Barcelona Montjuïc, i tindrà com a mostra estrella una gran exposició dedicada a Francisco Ibáñez. El nostre Ibáñez, títol de la mostra comissariada per Toni Guiral, estarà dividida en tres parts: L’Ibáñez dels lectors, L’Ibáñez de la professió i L’Ibáñez més íntim. El primer apartat reunirà aportacions dels propis lectors després d’una campanya a xarxes socials. El segon reproduirà dibuixos realitzats per professionals del còmic amb motiu de l’exposició que Comic Barcelona li va dedicar a Ibáñez quan va complir 80 anys, el 2016. Al tercer apartat no hi faltaran originals de la seva collita, però molt poc vistos o inèdits: pàgines realitzades al llapis, esbossos, dissenys de personatges, historietes inacabades o algunes de les historietes dels seus primers anys de professional.

Comic Barcelona estrena nova secció, Utopia, dedicada a les connexions de l’art seqüencial amb la ciència ficció i la fantasia, temes que han servit de referència a Emma Ríos per realitzar el cartell de l’edició d’aquest any. Utopia comptarà amb representació de diferents editorials referents del gènere fantàstic, com ara Minotauro i Puck. A més de presentar les seves novetats, portaran algunes de les seves signatures més reconegudes, que participaran en xerrades i taules redones. També hi haurà una exposició del reconegut il·lustrador Tomás Hijo.

Una altra mostra lligada a Utopia serà l’exposició col·lectiva Bruixes – Sorginak – Brujas. Aquelarre il·lustrat, que reuneix 30 bruixes, de trajectòria vinculada al còmic, el disseny i la il·lustració. Està organitzada en col·laboració amb el festival Terror Molins i la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Sebastià.

Una altra exposició essencial que podrà gaudir-se del 3 al 5 de maig serà la dedicada a la guanyadora del Gran Premi de Comic Barcelona del 2023, Trini Tinturé (Lleida, 1935- 2024).

Entre altres autors i autores que s’aniran anunciant en les properes setmanes, està previst que passin pel 42è Comic Barcelona Emma Ríos, Max Sarin, Lisa Lugrin, Gilbert (Beto) Hernández, Liberatore, Sana Takeda, Marjorie Liu, Pepe Larraz, Liniers, Mikael Ross, Martin Panchaud, Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tomás Hijo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.