Arts escèniques

circ

Els triples trapezis de The Flying González, grans triomfadors del 12è Festival del Circ de Girona

El número dels quinze trapezistes xilens ha guanyat aquesta nit en solitari l’Elefant d’Or, el gran premi del festival, i també el Premi del Públic

Com era previsible, tenint en compte la seva espectacularitat sense comparació possible, el número del triples trapezis volants dels xilens The Flying González ha guanyat el gran premi, l’Elefant d’Or, de la 12a edició del Festival Internacional del Circ de Girona, a la Gala d’Or final celebrada aquesta nit a la carpa instal·lada a la Devesa de Girona, com a cloenda de sis dies de festival. A la Gala d’Or han participat els 14 números seleccionats entre els 24 programats prèviament a les dues semifinals del festival, els espectacles Blau i Vermell.

The Flying González, amb el seu número només vist en altres dues vegades en tota la història del circ –i mai amb tants trapezistes en acció: quinze–, no només han conquerit el jurat oficial del festival, format per grans especialistes, sinó també un altre jurat també molt exigent, els espectadors, que li han concedit el Premi del Públic, decidit a través dels vots emesos en urnes després de cada funció.

L’Elefant d’Or s’ha atorgat a The Flying González en solitari, però el segon premi, l’Elefant de Plata, ha quedat repartit entre tres números: el cercle aeri del Duo Soul (Canadà i Moldàvia), l’adagio acrobàtic de Resplendence Duo (Austràlia) i el portor coreà del duet In Your Hands (Rússia). També ha quedat molt repartit el tercer premi, l’Elefant de Bronze, que s’ha lliurat al número de diàbolo d’Aleksey Teslin (Rússia), el de perxa del Duo Soma (Argentina) i les anelles aèries de Daria Humeniuk (Ucraïna).

A més, el Premi de la Crítica ha estat per als patins acrobàtics del Duo Stardust (Ucraïna) i el de la Imatge, per al Duo Soul. Finalment, el Premi especial Natalia Jigalova s’ha lliurat al número de cintes aèries de Light Arrow (Kazakhstan).

La 12a edició del festival dirigit i presentat per Genís Matabosch, consolidat ja com un dels més importants del món, ha reunit un total de 28.631 espectadors en un total de 16 funcions, quatre de les quals per al públic escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid