Llibres

LITERATURA

Barcelona tria Anna Guitart com a comissària de la Fira del llibre, a Guadalajara

La periodista, especialitzada en literatura, elaborarà la llista d’autories que viatjaran a la FIL, amb l’acord de les editorials

Barcelona és la ciutat convidada en l’edició de la tardor del 2025

L’Institut de Cultura de Barcelona ha designat Anna Guitart (Barcelona, 1976), com a comissària del programa de Barcelona com a ciutat convidada a la Feria Internacional del Libro (FIL) de Guadalajara 2025, que tindrà lloc del 29 de novembre al 7 de desembre de l’any vinent.

La periodista i guionista especialitzada en llibres, amb una dilatada carrera professional, serà la responsable de dissenyar la proposta literària i artística (es confegirà la llista d’autories convidades a la fira i també d’espectacles visuals i escènics), amb la col·laboració del sector editorial i del llibre. La FIL de Guadalajara és la trobada cultural més important d’Iberoamèrica que, en conjunt, ofereix al voltant de 3.000 activitats en nou dies i concedeix especial rellevància a les proposades per la convidada d’honor. Catalunya va ser convidada d’honor el 2007. A la tardor passada, la fira va designar Barcelona com la ciutat convidada. El 2024, el FIL ha convidat l’estat espanyol.

La decisió de designar una comissària està motivada pel caràcter multidisciplinar de la iniciativa. El convidat d’honor té un rol protagonista en totes les àrees de l’esdeveniment i Barcelona es compromet a construir i ambientar el Pavelló, coordinar i finançar una delegació d’autors que incloguin el màxim de categories i gèneres literaris; divulgar el patrimoni científic aportant-ne continguts i persones referents; garantir una gran representació d’editors, traductors i agents; potenciar el sector de la il·lustració, disseny i nous formats.

També es compromet a coordinar amb la Universitat de Guadalajara un programa d’apropament amb el món universitari i acadèmic local; realitzar una proposta d’espectacles per a espectadors d’entre 3 i 12 anys; programar activitats i espectacles d’arts visuals i escèniques; dissenyar el festival gastronòmic i en l’àmbit del cinema, promocionar llargmetratges filmats recentment, tant de ficció com documentals, i el definir el concepte creatiu tant de disseny com de comunicació.

Per a la ciutat convidada, la participació en la fira representa també tenir una cobertura potencial de més de 545 mitjans de comunicació internacionals de 17 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA