Llibres

lletres

Girona recordarà Modest Prats en el desè aniversari de la seva mort

L’acte central tindrà lloc el dijous 21 de març, a les 19 h, al Centre Cultural La Mercè

Nascut a Castelló d’Empúries el 1936, Modest Prats i Domingo va morir a Girona el 29 de març del 2014, als 77 anys. Ara, deu anys després, l’Ajuntament de Girona i la Comissió d’Amics de Modest Prats, en col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG), evocarà la seva figura amb un seguit d’actes i publicacions per recordar el seu llegat i fer possible que les noves generacions en tinguin coneixement. Aquest matí, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i l’escriptor i representant de la Comissió d’Amics de Modest Prats, Josep Maria Fonalleras, han presentat el programa d’activitats commemoratives que s’han organitzat amb motiu del 10è aniversari del traspàs de l’enyorat sacerdot, filòleg i teòleg. Durant la roda de premsa també s’ha donat a conèixer la imatge gràfica de la commemoració, basada en una obra de Narcís Comadira que representa la Cappella della Madonna Vitaleta, a la Valle d’Orcia (Itàlia). Comadira té un poema titulat Valle d’Orcia dedicat a Modest Prats, que rememora la seva estada en aquest indret de la Toscana.

“Reivindicar la figura d’en Modest Prats és reivindicar una manera d’entendre la llengua i el país. És per això que juntament amb la Comissió d’Amics d’en Modest Prats i Temporada Alta aprofitem l’efemèride per tornar a posar en valor la seva obra i la seva figura”, ha destacat l’alcalde.

L’acte central de la iniciativa es farà el dijous 21 de març, a les 19 h, al Centre Cultural La Mercè sota el títol Haurem estat capaços de salvar el futur? i hi participaran diverses personalitats que glossaran els diferents aspectes de la personalitat de Modest Prats. També es projectarà un vídeo amb fotografies i filmacions d’actes i presentacions en les quals va intervenir Prats.

En el marc de la proposta es faran dues activitats més. D’una banda, el matí del 26 d’abril, la Facultat de Lletres de la UdG acollirà un acte sobre l’evocació del llegat intel·lectual de Modest Prats. La trobada s’emmarca dins el Col·loqui sobre Llengua i Literatura Catalanes, organitzat per l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la UdG. D’altra banda, en el context del Festival Temporada Alta, es farà una lectura dramatitzada de textos de Prats a la catedral de Girona, amb data pendent de confirmació.

A més, la commemoració també inclourà la publicació d’un exemplar breu de títol Modest Prats: La Paraula i les paraules, que contindrà una biografia, una bibliografia i l’entrevista que li va fer l’historiador Josep M. Muñoz per a L’Avenç, el 2009, a més d’un text de l’alcalde de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA