Altres

Girona

El cicle ‘A Prop’ celebra cinc anys amb 23 propostes de talent emergent

La programació tindrà lloc del 16 d’abril al 5 de juliol en 13 equipaments municipals de 7 barris de Girona i inclou propostes de diferents àmbits artístics, totes gratuïtes

La cinquena edició del cicle A prop arribarà aquest proper mes d’abril a Girona amb una nova edició formada per 23 propostes que donaran a conèixer nous projectes del talent emergent de les comarques gironines. La programació tindrà lloc del 16 d’abril al 5 de juliol en 13 equipaments municipals de 7 barris de Girona i inclourà actuacions de diferents àmbits artístics (arts escèniques, música i arts visuals), totes gratuïtes.

De la vintena de propostes seleccionades, dotze són actuacions musicals (Kairós & The Smoking Trumpet, AMarte, Minibus Intergalàctic, Cinta, Foresta, Jost Jou, Foxglove, Grabu, Clàudia Rostey, Babaflow, Alterannda i Nyiskels) i set espectacles són d’arts escèniques, amb representacions de dansa, teatre i circ (Cia. Seon, Col·lectiu A Foc Lent, El salón de los Invisibles, Uku Pacha, Elena Romero Muñoz, Colectivo Ameno i La Saura). A aquestes propostes se n’hi sumen tres de literàries (Èlia Serrano, Presagi Funest i Revers) i una d’arts visuals interactiva (Fotonik.lab).

Concretament, les propostes es podran veure al Centre Cívic Onyar, al Centre Cívic Ter, al Centre Cívic Sant Narcís, al Centre Cívic Pont Major, al Centre Cívic Pla de Palau, al Centre Cívic Santa Eugènia, a la Biblioteca Antònia Adroher, a la Biblioteca Just M. Casero, a la Biblioteca Ernest Lluch, a la Biblioteca Salvador Allende, a L’Estació Espai Jove, al Güell Espai Jove, a La Marfà i al Mercat de La Volta.

El cicle A Prop es va iniciar el 2020, en plena pandèmia, com a prova pilot en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, un projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. El cicle A prop està organitzat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Diputació de Girona i el patrocini de Damm. La gestió executiva del cicle va a càrrec de Baowatt. El cicle preveu obrir nova convocatòria a la tardor per rebre propostes per a l’edició del 2025.

Es pot consultar la programació al web de l’A Prop, a les xarxes socials municipals de Girona Cultura i al perfil d’Instagram del cicle, @aprop_gi.

A Prop és una de les principals apostes de l’Ajuntament per fer arribar l’èxit cultural de la ciutat a tots els gironins i gironines. Amb aquesta iniciativa acostem una cultura de qualitat, de talent gironí i accessible per a tothom, a tots els barris de Girona”, ha posat en relleu el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

Per la seva banda, el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha explicat que “el món de la cultura canvia a gran velocitat i també les dinàmiques en el consum de la cultura. És per això que com a responsable de l’àrea de cultura de la Diputació de Girona em plau especialment que aquells projectes culturals que neixen a redós i pels municipis, es consolidin de la manera com ho ha fet aquest cicle ‘A prop’ que enguany arriba a la cinquena edició” i ha afegit que “des de les institucions hem de col·laborar, per seguir donant suport a esdeveniments que es fan a casa nostra i per a què els creadors i músics emergents siguin coneguts al seu propi entorn”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses