Còmic

CÒmic

Júlia Sobrino guanya amb ‘El misteri de la geoda rosada’ la primera edició del Premi Carnet Jove de Còmic

El guardó consisteix en 8.000 euros i la publicació de l’obra al segell Astronave de Norma Editorial, i la temàtica del còmic premiat gira al voltant d’uns nens que s’endinsen en un món màgic

“El que volia fer era fer una història en què sortissin nens i nenes i que passés en un món màgic, una mena de nostàlgia de la infantesa”, aquest era el desig de Júlia Sobrino (L’Hospitalet de Llobregat, 2001) que mentre estudiava Art Gràfic a l’Escola Joso es va assabentar de la creació del Premi Carnet Jove de Còmic. No va pensar-ho més i va dibuixar les pàgines inicials que demanaven les bases de la convocatòria, juntament amb un sinopsi del relat. A més, les bases especifiquen que els participants han de ser usuaris del Carnet Jove i tenir entre 16 i 31 anys.

I amb el projecte del còmic El misteri de la geoda rosada va resultar guanyadora de la primera edició d’un premi que havia tingut modalitats diferents amb anterioritat. Segons explica Luis Martínez, responsable editorial de Norma, empresa que juntament amb l’Agència Catalana de la Joventut impulsa la convocatòria, “es tracta de la primera edició perquè abans el Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya havia convocat unes beques de còmic que tenien una mecànica i un resultat diferent”. Amb el format actual, la guanyadora rebrà 8.000 euros i la publicació de l’àlbum, que està prevista per Sant Jordi o, a tot estirar pel maig, coincidint amb la celebració de Comic Barcelona. Ho farà, donada la seva naturalesa de món màgic, en el segell de Norma Astronave.

“La història gira al voltant d’uns nens que viuen les aventures típiques d’un període de vacances i descobreixen com un capgròs es transforma en granota. Arran d’aquest fet se n’adonen que existeix tot un món en què viuen les granotes”, explica Júlia Sobrino que a més de pel còmic se sent molt interessada pel món del dibuix animat.

El jurat del premi, format, a més de Martínez, per l’especialista Toni Guiral, l’autora Sara Soler i l’editora Clara Cortés, va destacar: “La composició de la pàgina, i un ús del color i tractament del dibuix insòlit per una autora novella, i més propi d’anys d’experiència professional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona