Música

música

Classe B presentarà demà el seu ‘bailongu’ primer EP a Strenes

El grup baix-empordanès actuarà amb Figa Flawas a La Mirona, amb les entrades exhaurides

Sense conèixer els antecedents dels implicats, podria semblar que tot va molt ràpid en la curta vida del grup empordanès Classe B: el projecte va néixer a principi del 2023; el juny del mateix van publicar el seu primer tema, Ranci del 1000; després de tres singles més, el 29 de febrer passat van llançar el seu primer EP, Fa de mal dir (Satélite K) i el 7 de març el van presentar en directe a l’Heliogàbal de Barcelona, la ciutat on ara tots viuen per feina o estudis. I demà dissabte, Classe B farà la seva gran presentació gironina, obrint el concert de Figa Flawas a La Mirona de Salt, dins del festival Strenes, amb les entrades exhaurides des de fa dies. Van forts, aquests ‘nouvinguts’, que en realitat no ho són tant: “Fa anys que fem música junts, però ara ho hem reformulat tot, també els rols de tots nosaltres dins del grup, per crear un projecte a l’uníson del qual tots n’estem superconvençuts”, expliquen els dos vocalistes del grup, Martí Aiguabella i Genís Plaja, que en projectes anteriors no assumien aquestes funcions. Completen la banda Miquel Casademont, bateria i productor; Pere Vicens, guitarra; Arnau Alabau, trompeta, i Guillem Tarrés, saxo i sintetitzador. En resum, “sis amics de Torroella de Montgrí”, com els presenten a la secció Talent Gironí del festival Strenes. Si la guanyen, en properes edicions hi podrien protagonitzar un concert com a caps de cartell.

Dins d’aquesta secció de talents emergents de proximitat –també hi participen Fortuu, Jost Jou i Juls– la de Classe B és la proposta més de banda, però amb matisos. Vinculats a la nova escena urbana, la proposta de Classe B beu de fonts més diverses i ells han triat una etiqueta pròpia: pop bailongu, així, tal qual. “És pop amb reminiscències de funk i soul dels vuitanta i traces d’urban, però és més pop que urban”. Diferencien força el disc del directe. La feina de laboratori de la gravació al seu propi estudi (Pepita Studios), amb diferents productors com ara Hugsound, Sergi Bagó i Jordi Bosch, que també ha mesclat els temes, és un concepte diferent al del seu enèrgic directe, on instruments com ara els vents, amb una relativa poca presència en el disc, prenen més protagonisme i doten de més força sonora al conjunt. El guixolenc Víctor Garcia s’ha encarregat de la masterització, tancant així tot un procés amb molt de talent de proximitat implicat. Dan Peralbo, bon amic del grup , col·labora a la cançó Poc se’n parla. Aquesta Classe B –“Tot va començar als passadissos de l’institut”, expliquen per justificar el nom– es complementa amb col·laboradors fidels com ara Miquel Casabó o Alec Wilson, en la part audiovisual, i Lara Cuevas, com a directora d’art. Aviat hi haurà notícies noves de Classe B a les plataformes. I la nit del 23 de juny actuaran molt a prop de casa, a l’Ítaca Sant Joan de l’Estartit, amb The Tyets, Julieta i Mushka.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona