Música

música

L’exposició ‘#PrimaveraMusical’ mostra a Girona la força de l’escena valenciana

La mostra itinerant, organitzada pel Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant, arriba a la Biblioteca Carles Rahola amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura

L’exposició itinerant #PrimaveraMusical (La música valenciana reviscola), una iniciativa del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant per mostrar la riquesa i diversitat de l’escena musical valenciana en el segle XXI, s’ha inaugurat aquesta tarda al vestíbul de la Biblioteca Carles Rahola de Girona, on es podrà visitar fins al 31 de maig. Comissariada per David Garcia Sirvent, la mostra arriba a Girona gràcies al suport dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, que també han col·laborat amb la biblioteca en l’organització de dos actes complementaris, a l’auditori Enric Mirambell de la Carles Rahola: el dissabte 20 d’abril hi tindrà lloc la conversa On és avui i cap a on va la música en català, a les 12 del migdia, en què participaran membres dels grups valencians La Fúmiga i El Diluvi –els primers actuaran el mateix dia a La Mirona de Salt, dins dels festival Strenes, i el segon oferirà aquell cap de setmana els seus concerts de comiat a Barcelona–, amb una petita actuació final acústica com a cloenda. I el 6 de maig actuarà al mateix auditori Pau Alabajos, amb el seu Estellés a cau d’orella.

Com remarca el seu comissari, l’exposició vol mostrar el dinamisme que ha assolit l’escena musical del País Valencià en el que portem de segle –tot i que ara hi ha uns quants grups que, com Zoo i El Diluvi, s’estan acomiadant, en una espècie de final de cicle– i el seu efecte positiu en la normalització lingüística de les noves generacions, com també el va tenir uns anys abans el rock català. A través de cartells, samarretes, vídeos, fotografies, adhesius, discos i revistes es mostra no només l’explosió de grups que han sorgit seguint l’exemple de pioners com ara Obrint Pas, sinó també les múltiples interconnexions entre aquestes formacions musicals i altres àmbits de la cultura valenciana, que ara torna a viure moments de dura resistència davant la involució democràtica de bona part de les seves institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona