Altres

REFLEXIÓ

La directora general de la Unesco inaugura el Centre Internacional per a les Ciències Humanes i Socials

Té la seu al CaixaForum Macaya de la Fundació ”la Caixa” a Barcelona, que passa a formar part d’una xarxa per implementar les agendes de desenvolupament de la Unesco a tot el món

La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, ha inaugurat aquesta tarda el Centre Internacional per a les Ciències Humanes i Socials de la Unesco al CaixaForum Macaya de la Fundació ”la Caixa”, al passeig de Sant Joan de Barcelona. A la inauguració, també hi han participat Miquel Iceta, ambaixador delegat permanent d’Espanya a la Unesco; Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona; Juan José López Burniol, vicepresident de la Fundació ”la Caixa”; Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, i Ángel Simón, conseller delegat de CriteriaCaixa.

A partir d’ara, CaixaForum Macaya consolida el seu paper com a “think tank global” i passa a formar part d’una xarxa internacional d’excel·lència que treballa per contribuir a implementar els programes estratègics i les agendes de desenvolupament de la Unesco. Designat per la Conferència General de la Unesco, el novembre del 2021, es tracta del primer centre d’aquesta categoria a l’Estat espanyol. Entre la programació prevista per a aquest any al Centre Internacional, es preveu fer un informe sobre la transició climàtica justa i l’organització de conferències i activitats relacionades amb els reptes i les oportunitats de la tecnologia i la societat digitalitzada, treballant sobre “temes de gran impacte social i humà”.

CaixaForum Macaya ja porta una dècada de trajectòria com a espai de reflexió i debat que, a través de la mediació del coneixement entre diferents actors de la societat, analitza “els grans reptes del nostre temps a nivell social, econòmic, industrial-tecnològic, humanístic i mediambiental”, segons remarquen els seus responsables. Per aconseguir-ho, aquest centre de la Fundació ”la Caixa” programa i fomenta el diàleg i l’intercanvi d’idees a través de conferències, debats i taules rodones amb ponents de referència, tant nacionals com internacionals.

Aquest centre es basarà en la xarxa global de la Unesco per a les ciències socials: gairebé 950 càtedres universitàries a 110 països; el Laboratori de Polítiques Inclusives, un destacat fòrum internacional de la Unesco; i 30 anys d’experiència i associacions dutes a terme mitjançant el Programa de Gestió de Transformacions Socials (MOST) de la Unesco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona