Arts escèniques

arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

‘Alexina B’, ‘Tots eren fills meus’, Vicky Luengo, Eduard Fernández i Rubén de Eguía, entre els nominats catalans dels premis, que es lliuraran l’1 de juliol a Santa Cruz de Tenerife

L’òpera de Raquel García-Tomás Alexina B, estrenada al Liceu; Terra baixa (reconstrucció d’un crim) del TNC; [The frame] una coproducció d’Eléctrico 28 i Fira Tàrrega; Univers, coproducció d’Engruna Teatre i laSala / Festival elPetit; Solar, d’Ireneu Tranis i Alba Valldaura; Ciutat dormitori, de Contenidos Superfluos; la directora escènica de La plaça del Diamant, Carlota Subirós, i els actors Victoria Luengo (Prima Facie), Eduard Fernández (Todas las canciones de amor) i Rubén de Eguía (En mitad de tanto fuego) són alguns dels 14 nominats catalans als Premis Max 2024, que es lliuraran a Santa Cruz de Tenerife l’1 de juliol. Segons la informació facilitada per l’ACN, la basca Forever, de la companyia Kulunka, parteix com a favorita als guardons anuals de les arts escèniques.L a 27a gala dels Premis Max de les Arts Escèniques tindrà com a eix narratiu la vida del poeta i dramaturg Àngel Guimerà, nascut justament a Santa Cruz de Tenerife, de qui enguany es commemora el primer centenari de la seva mort.

En aquesta edició dels guardons s’hi han inscrit 522 espectacles, 44 dels quals competeixen en l’última fase. Forever lidera les nominacions amb quatre candidatures, seguida de Falsestuff. La muerte de las musas i Alexina B amb tres. De fet, les dues primeres obres competeixen a millor espectacle de teatre i es veuran les cares amb Prima Facie, protagonitzada per Victoria Luengo; Todas las canciones de amor, amb Eduard Fernández, i Terra baixa (reconstrucció d’un crim). D’altra banda, Alexina B està nominada en la categoria de millor espectacle musical o líric, en la qual competeix amb Bruno, el musical que lo cambió todo i Ladies Football Club.

A més, Boira, del Col·lectiu La Persiana, opta al premi a millor espectacle revelació. A la categoria de millor autoria revelació s’hi troben Ireneu Tranis i Alba Valldaura per l’obra gestada a Sant Martí de Tous (Anoia) Solar. La companyia de teatre de Lleida Festuc Teatre aspira al Max a millor tasca de producció per Bunji, la petita coala.

En la categoria de millor intèrpret femenina de dansa hi opten Christine Cloux per Corps seul; Melania Olcina per Europa i Olga Pericet per La materia 20; mentre que a la de millor intèrpret masculí de dansa, a més del català Àngel Duran per Cowards, hi ha Andrés Marín i Jon Maya per Yarin (ex aequo) i Shmuel Dvir Cohen i Tomer Navot per Go figure (ex Aequo).

Premi a Núria Espert

L’actiu Núria Espert rebrà el Max d’Honor a la trajectòria professional. En declaracions a una trobada amb mitjans de comunicació a la seu a Madrid de la SGAE el mes de març, la veterana intèrpret va dir que el que la fa diferent a la resta de professionals és la “sort” però també el fet que és “molt treballadora”. Amb 88 anys està en actiu però destaca la “glopada” d’actrius “joves o molt joves” que s’està preparant i que ompliran els buits que “forçosament anirem deixant els altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.