Arts escèniques

El Teatre Municipal acomiada la temporada amb un 87% d’ocupació i amb un públic fidel

Amb el lema “Tot teu”, el Teatre Municipal ha continuat la tasca d’apropar-se a la ciutadania, que va encetar el 2022. A través d’una programació de qualitat, compromesa, diversa i en clau contemporània s’ha treballat per “cultivar una relació amb el públic basada en la confiança mútua”. Aquest objectiu s’ha complert, amb un 4% més d’ocupació que el 2023 i un 14% més que el 2019.

Aquest any s’ha consolidat el projecte artístic iniciat el 2021 amb la nova direcció de l’equipament cultural. El 87% d’ocupació s’ha assolit amb una programació diversa, que inclou propostes de risc i una aposta pels nous llenguatges, dada que indica que el públic es manté fidel a la nova línia de programació.

La singularitat del projecte és la diversitat de llenguatges artístics per oferir una programació pensada per a tots els gustos i públics. En aquesta diversitat s’introdueix la creació contemporània com una aposta per arribar a nous públics, sempre en equilibri amb propostes adreçades al gran públic. Amb aquesta estratègia s’amplien els públics i es diversifiquen. Respecte al 2019 ha augmentat el públic jove i des del 2022 s’han registrat 1.678 persones noves que han comprat entrades a través del web.

Al llarg de 5 mesos, s’han presentat un total de 43 funcions, 16 més que la temporada passada. L’aposta pel petit format es tradueix en més funcions i ha permès treballar amb un públic intergeneracional, amb la proximitat del públic, amb nous formats i amb propostes immersives.

Pel que fa a la programació, destaca que el 27% de propostes tenen equips artístics de comarques gironines. I en l’escena expandida augmenten el nombre d’activitats que van més enllà dels espectacles i que permeten al públic aprofundir en continguts i apropar-se a diferents llenguatges artístics.

Habitem una ciutat rica i diversa en termes d’interculturalitat i persones amb capacitats diverses. S’ha volgut que la temporada 2024 sigui un reflex d’aquesta realitat, per això s’ha posat molta atenció tant a l’accessibilitat del públic com al fet de mostrar diferents cossos a escena. Aquesta temporada s’ha ofert un nou servei per afavorir l’accessibilitat auditiva en 4 funcions, posant a disposició del públic bucles magnètics individuals i auriculars per amplificar el so.

També s’han programat 2 funcions accessibles i s’ha organitzat un cicle al voltant de les arts escèniques i la salut mental, conjuntament amb la Sala La Planeta i Escenaris Especials. El cicle constava de quatre espectacles, una taula rodona i tallers d’expressió corporal adreçats a persones amb problemes de salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.