Cultura

Roger Mas guanya el premi Puig-Porret que la premsa musical entrega durant l'inici del Mercat de Música Viva de Vic

Música

El cantautor solsoní Roger Mas és el guanyador del premi Puig-Porret, que s'atorga durant el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). El premi reconeix el millor disc, concert, gira o projecte musical elaborat als Països Catalans en els últims dotze mesos segons l'opinió de la premsa especialitzada. Mas interpreta en el seu darrer disc, Cançons tel·lúriques (K Indústria Cultural, 2008) mantres i altres composicions místiques inspirades en mossèn Jacint Verdaguer. El premi s'ha entregat aquest dimecres a la nit a Taradell dins del sopar de celebració del vint anys de l'MMVV, que arrenca oficialment aquest dijous.

El jurat de l'onzena edició del premi Puig-Porret de Periodisme Musical de Catalunya ha justificat el premi dient que vol ser un reconeixement a la seva tasca "renovadora" en el gènere de la cançó i la seva "agosarada aportació" a la música d'arrel.

A més de Mas, que havia estat finalista en la categoria de música folk, també han rebut la seva menció el grup Mishima en la categoria de pop-rock, Lídia Pujol en la de cançó, Javier Colina, en la de jazz, Mayte Martín en flamenc i El Guincho en la categoria de música electrònica.

El premi té una dotació de 10.000 euros, fet que el converteix en el més ben dotat del país. Per garantir una representació igualitària de tots els gèneres, escoles i tradicions s'estableix una divisió en sis categories de les quals un jurat en selecciona el guanyador.

Alguns dels guanyadors del premi de les edicions anteriors han estat Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005), Miguel Poveda (2006) i La Troba Kung-Fú (2007).

Una carrera emergent
Roger Mas (Solsona,1975) va tenir el seu primer contacte amb la música a través del seu avi. Va iniciar-se tocant el saxo i el clarinet amb diferents formacions. Diversos premis li van possibilitar l'enregistrament de la seva opera prima, Les flors del somni (Picap 1997). El 1999, Roger Mas s’uneix a Eduard Canimas i Gerard Jacquet en un espectacle anomenat Cruïlla de cantautors. Aquell any publica el seu segon disc Casafont (Picap 1999), que va rebre diversos premis. Dos anys després publicaria Roger Mas & les flors en el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells (Picap 2001).

El disc dp (K Indústria Cultural 2003) suposa l'inici d'una nova etapa musical. El 2005 participa en l'espectacle Notícia del Regne de Mallorca, amb direcció musical de Toni Xuclà, i també estrena a l'Auditori de la Pedrera l'espectacle Cançons tel·lúriques basat en les seves cançons més místiques i una petita col·lecció de mantres. Aquest mateix any surt el cinquè disc de Mas, Mística domèstica (K Indústria Cultural 2005), que precedeix el celebrat Les cançons tel·lúriques, gravat l'any 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona