Cultura

El novel·lista català Juan Marsé guanya el Premi Cervantes 2008

El novel·lista barceloní Juan Marsé, de 75 anys, ha guanyat avui el Premi Cervantes 2008, considerat el més important de les lletres hispanes i que concedeix el ministeri de Cultura en reconeixement al conjunt de l'obra d'un escriptor.

El veredicte d'aquest premi, que està dotat amb 125.000 euros, l'ha fet públic el ministre de Cultura, César Antonio Molina, després de la reunió que ha mantingut el jurat, que ha pres la seva decisió per majoria.

Els llibres de Marsé, que ja ha obtingut guardons com el Premi Juan Rulfo, estan impregnats de rigor ètic i exigència. Marsé és un dels membres més joves de la generació dels 50 i possiblement el novel·lista que més vegades ha vist la seva obra al cinema.

Marsé, que va néixer a Barcelona el 8 de gener del 1933, com Juan Faneca Roca, va ser adoptat pel matrimoni Marsé en quedar orfe de mare després del part.

En "dones i vi"
L'autor barceloní ha arrencat els somriures dels presents quan ha assegurat que gastaria el premi "en dones i vi" i quan s'ha equivocat en dir la dotació econòmica que aquest comporta.

Marsé s'ha desmarcat del ministre de Cultura, que l'ha definit com un "defensor d'una llengua que parlen 500.000 persones", i ha dit que sempre ha volgut fugir dels qui "fan banderes de les llengües".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.