Cultura

La vaga a 'El País' deixa una sola edició a tot l'Estat

La intenció dels treballadors del diari 'El País' que s'han sumat a la vaga convocada per ahir divendres i avui dissabte, en protesta per la segregació en una empresa a part, Box News Publicidad que el grup Prisa pretén dur a terme amb els 57 comercials que garanteixen la contractació de publicitat, era que el diari no arribés als quioscos. No ho han pogut aconseguir totalment, però sí que l'edició sigui més reduïda, amb escasses signatures de periodistes, i el més vistós, sense el quadern de Catalunya. Fins i tot el diari publica avui una informació exclusiva sobre les intencions de La Caixa amb Lukoil que no apareix signada.

A la pàgina 30 del rotatiu, la direcció dóna explicacions al lector amb una peça signada per EL PAÍS, Madrid, en què explica que, degut a la vaga, només es pot oferir "una sola edició nacional, sense quaderns d'informació local i amb la programació de les cadenes generalistes" i no pas les autonòmiques. En el text s'insisteix que la plantilla transferida a la nova empresa "manté la totalitat de les seves condicions laborals actuals (contracte, salari, antiguitat, jornada, horari, etc)".  La direcció també explica als lectors que 'El País' "ha sofert una caiguda dels ingressos publicitaris superior al 20% durant el present exercici".

Finalment, explica que ahir divendres, els piquets informatius van passar el dia a la porta de la seu central del diari a Madrid per denunciar que aquesta segregació "és el primer intent de desmantellament de 'El País'.

És la primera vegada en la història del diari, fundat el 1978, es troba amb una vaga de treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona