Cultura

'El Punt' i l'AVUI, l'aval de 290.000 lectors

Les dues capçaleres es complementen a partir d'ara en el marc empresarial d'Hermes, el primer grup privat de comunicació en català

Divendres Hermes Comunicacions, empresa editora d'El Punt, va esdevenir propietària única de Corporació Catalana de Comunicació, empresa editora del diari AVUI, i es consolida així com el primer grup privat de comunicació en català.

La coincidència en una mateixa propietat de les dues capçaleres més representatives de la informació periodística pensada i escrita en català i en clau catalana no portarà a cap fusió de capçaleres sinó tot al contrari, ja que l'objectiu d'aquesta nova singladura és ressaltar els trets més diferencials de la personalitat de cadascú i compartir els valors i els recursos que ens facin a tots dos mitjans més grans i més forts.

El Punt continuarà treballant en la construcció del projecte periodístic per bastir un diari nacional per edicions basat en la informació local i comarcal.

Actualment, els ciutadans de les comarques gironines, el Maresme, el Vallès, el Barcelonès Nord, Barcelona i la Catalunya central, el Garraf i el Penedès, les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre gaudeixen d'edicions territorials pròpies que els ofereixen l'actualitat des de la perspectiva local i comarcal dels respectius territoris.

Aquesta fórmula, clarament diferenciada de la resta de diaris d'abast nacional, ha estat la clau perquè El Punt hagi assolit posicions de lideratge en el grup de la premsa en català, com ho acrediten els 25.146 exemplars de difusió mitjana que l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) certificava durant l'any 2008, i els 172.000 lectors que li atorgava l'Estudi General de Mitjans del passat mes de maig.

L'AVUI, així mateix, continuarà mantenint la línia de diari d'informació general que l'ha convertit en indiscutible punt de lideratge i de referència per al coneixement i l'anàlisi del nostre país i del món, amb una difusió mitjana que l'OJD va acreditar en 28.738 exemplars per al 2008 i amb una audiència que l'Estudi General de Mitjans (EGM) del passat mes de maig situava en 118.000 lectors.

Punts comuns

L'AVUI i El Punt tenen molts aspectes en comú que esdevenen valors a sumar a partir d'ara. El primer són les circumstàncies de la seva gestació i naixement com a resposta de la societat catalana a la manca de mitjans propis arrelats al nostre país durant la Transició i el començament de recuperació de les institucions de govern del nostre país.

L'AVUI va néixer el 23 d'abril del 1976 a partir d'una iniciativa i una subscripció populars i El Punt va néixer igualment per l'impuls social i econòmic d'un ampli sector de la societat gironina, el 24 de febrer de 1979, que va definir els seus paràmetres editorials a través dels adjectius "independent, català, comarcal i democràtic". Durant la trentena d'anys d'història d'ambdós mitjans, la presència d'aquest ADN ha estat a bastament explicitada en la defensa de la ciutadania, la cultura i les institucions de Catalunya i, en conseqüència, en unes respectives línies periodístiques basades en el fet d'oferir la informació des d'aquesta perspectiva amb el màxim de rigor i de respecte democràtic. Segurament perquè ambdós mitjans han sabut identificar-se amb el sentiment de molts ciutadans de Catalunya, disposen actualment d'unes comunitats de lectors notablement fidels, materialitzats no només en les xifres de difusió anteriors, sinó també en els 14.308 subscriptors de l'AVUI i els 14.025 d'El Punt, que són les bases de lectors més sòlides de la premsa catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.