Cultura

Bitllet cap a Oslo

Gala en directe a TVE per escollir entre 10 finalistes al representant a la 55ena. edició del Festival d’Eurovisió, del pròxim 29 de maig

Els 10 finalistes candidats a representar Televisión Española al Festival d’Eurovisió posen a prova avui les seves dots interpretatives a la gala especial que la cadena pública emetrà al vespre i en la qual hauran de defensar-se davant del jurat i dels telespectadors, que al 50%, triaran qui ha de ser la veu que representarà Espanya.

Anne Igartiburu i Ainhoa Arbizu presentaran aquest especial en què cada candidat haurà de demostrar a l’escenari que és el millor per anar a la 55ena. edició del certamen –tindrà lloc el pròxim 29 de maig– que se celebrarà al Telenor Arena –un estadi multiusos– situat a Fornebu, un dels barris d’Oslo (Noruega).
A la gala de Televisión Española, dirigida per Santiago Tabernero, no hi faltaran altres actuacions musicals d’artistes com Rosa López (guanyadora del primer concurs d’Operación Triunfo), que va representar Espanya a l’Eurovisió del 2002 amb la peça musical Europe’s living a celebration, Sergio Dalma, que va ser representant el 1991 amb Bailar pegados i David Bustamante (corista de Rosa).

Els escollits
Els candidats que han arribat a aquesta final, escollits per votació pels telespectadors, han estat Coral Segòvia (amb la cançó En una vida), John Cobra (Carol), Lorena (Amor Màgico), Samuel i Patricia (Recuérdame), Daniel Diges (Un poco pequeño), Fran Dieli (Cuando se trata de ti), Venus (Perfecta), Anabel Conde (Sin Miedos), José Galisteo (Beautiful Life) i Ainhoa Cantalapiedra (Volveré).

Pel que fa al jurat d’aquesta edició ha quedat configurat pel polifacètic actor Manuel Bandera, el periodista José María Íñigo, col·laborador de l’espai No es un día cualquiera de RNE, Toni Garrido, que dirigeix i presenta Asuntos propios, també a RNE, i la productora musical Mariola Orellana, que ja van ser membre del jurat oficial a la preselecció de 2009; i Pilar Tabares, directora i copresentadora del programa Bienvenido a casa de RNE.

La gran absència
Això sí, amb la gran absència de l’expert per excel·lència en aquestes arts musicals, José Luis Urribari, –va ser la veu d’Eurovisió durant 43 anys– que sí va formar part del jurat en la passada edició, en la qual la cantant Soraya va interpretar La Noche es para mí sense massa èxit doncs va quedar penúltima al festival. A parer d’Urribari: “Ha arribat el moment de deixar de banda el tachún, tachún i les posades en escena carnavalesques”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

El Maldà invoca els ‘maleïts’ dels 90 per a interpel·lar l’avui dels joves actuals

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona