Cultura

Castells anuncia que Economia, Justícia i Cultura estudien mesures per millorar el control de subvencions

El titular d'Economia s'ha reunit amb Tura i Tresserras per millorar els requisits per a la concessió d'ajuts

Els consellers Antoni Castells (Economia), Montserrat Tura (Justícia) i Joan Manuel Tresserras (Cultura) proposaran al govern de la Generalitat un conjunt de mesures per establir un control més gran sobre el destí de les subvencions que atorga i evitar casos com el de la Fundació Palau de la Música.

Castells s'ha referit al cas Millet i al fet que la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC, rebés subvencions del Palau de la Música, una relació que Castells espera que s'aclareixi, no sense desmarcar-se de forma contundent dels qui busquin "rèdits polítics" en aquesta qüestió. "Els casos de corrupció no beneficien mai ningú, són dolents sempre i no especularé mai per interès partidista amb aquests temes. Ni el cas Gürtel ajuda el PSOE, ni al PSC el tema del Palau, perquè només provoquen el desencant de la gent cap a la política. Jo no jugaré a treure rèdits polítics de temes com aquest", ha explicat Castells.

D'entrada, el conseller d'Economia vol subratllar que el que ha passat al Palau és "fruit d'una operació delictiva", la responsabilitat de la qual recau en el "delinqüent". Això no obstant i des de la "humilitat", Castells proposa extreure una "lliçó" dels fets i millorar i completar els requisits per a la concessió de les subvencions, amb la finalitat de posar noves "barreres" que dificultin la comissió de delictes com els que ara s'han detectat. I això sabent que, segons Castells, sempre hi haurà algú que intentarà tornar a saltar-se la legalitat perquè, ha indicat, "els sistemes de control i els mecanismes preventius no podran evitar mai del tot que hi hagi delinqüents".

Per això, Castells, conjuntament amb els consellers de Cultura i Justícia examinaran "de quina manera podem treure lliçons d'episodis com aquest, sobre el control de les fundacions o buscar altres vies diferents, com veure com condicionem els requisits d'aquells que reben subvencions de la Generalitat". "Hem d'estudiar quines noves barreres posem i en què podem millorar", ha apuntat el conseller.

Sobre els 600.000 euros que ha rebut la Fundació Trias Fargas del Palau de la Música, Castells ha apuntat que "l'ús de les subvencions és una de les coses que s'han de mirar, sobretot quan una entitat que és demandant de subvencions dóna al seu torn subvencions", cosa que no veu correcte. "Espero que tot s'aclareixi i CDC ajudi a això, perquè crec que entre tots hem d'evitar l'empastifada perquè és molt dolenta i perquè no beneficia ningú, encara que s'ha d'aclarir tot l'assumpte", ha apuntat.

Durant aquests últims dies, diferents dirigents del PSC han abocat durs retrets a Convergència i al seu líder, Artur Mas, pels vincles entre la Fundació Trias Fargas i el Palau de la Música, cosa que ha estat denunciada pel seu dirigent Artur Mas en comparar aquestes crítiques amb la "persecució" dels socialistes a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol en el cas Banca Catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles