Cultura

Tresserras diu que a Catalunya no s'eliminarà la publicitat dels mitjans públics

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha dit que a Catalunya "li convé" tenir uns mitjans públics potents i que es consolidin els mitjans privats

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio que no s'eliminarà la publicitat dels mitjans públics catalans, referint-se al cas de TVE. El conseller ha assegurat que a Catalunya no hi ha alternatives prou consolidades al sector privat i que la llei de l'audiovisual i altres mecanismes asseguren la possibilitat de trobar un "equilibri" òptim entre el finançament públic dels mitjans públics gràcies a un contracte programa i gràcies a un accés limitat al mercat publicitari.

El conseller considera que en el cas de Catalunya no només és un tema de diners i que la Llei de l'audiovisual estableix un marc mixt d'accés al mercat publicitari amb limitacions i finançament públic, que juntament amb altres mecanismes ha de permetre aconseguir un "equilibri òptim" entre el sector públic i el sector privat. El conseller ha dit que a Catalunya "li convé" tenir uns mitjans públics potents i que es consolidin els mitjans privats.

Tresserras ha assegurat que tothom ha d'entendre que no sempre hi ha una alternativa, que TVE pot tenir alternatives però que a Catalunya "això no és veritat encara, els mitjans privats no tenen la capacitat d'actuar com a alternativa als mitjans públics". Tresserras ha explicat que a Catalunya no s'aplicarà el mateix que a TVE.

Reunió amb la ministra de Cultura
El conseller de Cultura ha valorat com a "molt positiva" la reunió amb la ministra de Cultura.

Tresserras ha explicat que el que va concentrar més atenció durant la reunió va ser el conjunt de contenciosos que hi ha entre la Generalitat i l'Estat espanyol per temes de Cultura. A causa, segons el conseller, que l'actuació de l'Estat espanyol no té en compte l'Estatut. El conseller considera que en Cultura l'acció de l'Estat no pot anar directament al territori sense passar per la Generalitat. "L'Estat normalment ignora això i això fa que haguem de presentar recursos d'inconstitucionalitat" amb el resultat que es perd temps i es crea una situació "anòmala".

Llei del cinema
Tresserras ha explicat que no van parlar de la llei del cinema, tot i que ha precisat que ja n'havien parlat per telèfon. Tresserras ha assegurat que la presència d'Ignasi Guardans, "pot ajudar" i s'ha mostrat esperançat que en els propers dies puguin concretar alguns aspectes més en les trobades que faran en diferents actes que hi ha previstos.

Ha afegit que "per part de Madrid no hi ha cap mostra d'inquietud, al contrari, crec que comparteixen moltes de les coses que pensem" i ha afegit que qui té una actitud més "proactiva" són els col·lectius professionals involucrats. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.