Cultura

Ramon Madaula, Víctor Hurtado i Toni Batllori, guardonats amb els premis Ciutat de Barcelona 2007

L'actor Ramon Madaula, l'historiador Víctor Hurtado i el dibuixant de tires còmiques Toni Batllori han estat guardonats amb el premi Ciutat de Barcelona 2007 a les categories d'arts escèniques, història i mitjans de comunicació en premsa escrita respectivament, informa l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) en un comunicat.

Els premis s'entregaran en un acte oficial al Palau de la Música Catalana el pròxim 13 de febrer.

El jurat, presidit per Gonzalo Pérez de Olaguer, ha entregat el premi d'arts escèniques a Ramon Madaula "per la seva intel·ligent creació del personatge de Diderot a l'obra El llibertí d'Eric-Emmanuel Schmit. També ha atorgat una menció especial a Meritxell Santamaria per la seva interpretació a Temps real, d'Albert Mestres.
Per la seva banda, el premi Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona ha estat per a l'historiador Víctor Hurtado Cuevas pel seu llibre Els Mitjavila: una família de mercaders a la Barcelona del segle XIV. El jurat, presidit per Borja de Riquer, considera que "l'estudi dels Mitjavila permet comprendre millor l'origen de les grans famílies de comerciants" de la capital catalana.

Finalment, Toni Batllori rebrà el premi per la "qualitat i l'agudesa dels seus comentaris gràfics al diari La Vanguardia i per l'esforç de vincular treball i actualitat i fer-ho en un temps curt". En aquest cas, el jurat el presideix Àlex Sàlmon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic