Parelles lingüístiques de diverses localitats gironines rebran El Punt gratuïtament durant deu setmanes

És el primer fruit del conveni de col·laboració signat ahir amb el CPNL de Girona

La directora del CPNL de Girona, Montse Mas, i el director de la Fundació Privada El Punt, Jordi Busquets, van signar ahir al matí a la seu del consorci aquest conveni de col·laboració, dissenyat en la mateixa línia que altres convenis establerts prèviament per la fundació a Reus i Sabadell. «L'objectiu de la Fundació Privada El Punt és la promoció de la lectura de premsa en català, amb dues prioritats: els joves i les persones immigrades», explica Busquets. I en aquest context s'emmarca la primera acció de la fundació en col·laboració amb el CPNL gironí, adreçada a les persones que participen, com a voluntaris i com aprenents, en les parelles de voluntariat per la llengua. Es comença amb les parelles constituïdes aquest mes a les localitats de Castell-Platja d'Aro, Torroella de Montgrí, Santa Coloma de Farners i Llançà, que hauran de sol·licitar una de les beques per rebre El Punt gratuïtament a casa durant les deu setmanes del seu treball lingüístic en comú, però en funció dels resultats d'aquesta primera experiència, el curs vinent les beques s'ampliaran a altres tipus d'alumnes i usuaris del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Col·laboració ampliable

Si l'experiència funciona tal com està previst i hi ha una bona resposta en aquestes quatre poblacions, la previsió és que la tardor vinent el nou curs ja comenci amb una convocatòria més àmplia d'aquestes beques de promoció de la lectura de premsa en català, que arribaran a parelles lingüístiques d'arreu de les comarques gironines i a alumnes dels nivells bàsic 3 i elementals del Consorci per a la Normalització Lingüística, que segons s'especifica en el redactat del conveni, es compromet a fer difusió de les beques de la Fundació Privada El Punt entre els seus alumnes i usuaris i a distribuir entre ells els impresos necessaris per tramitar aquests ajuts.

L'acord signat ahir entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació Privada El Punt té una durada de dos anys a partir de la data de la signatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona