Cultura

SOS editorial

Els editors demanen suport institucional per afrontar el tancament de L'Arc de Berà, que els ha deixat en una “situació delicada”

Els editors aposten per
un model d'empresa més modern i eficient

Les editorials afectades pel tancament de L'Arc de Berà, prop d'un centenar, demanen suport institucional per afrontar la “delicada situació financera” en què es troben arran del tancament de l'empresa distribuïdora especialitzada en la promoció de l'edició en català. Aquesta és la principal conclusió a què van arribar ahir a la tarda els editors, després de reunir-se a la seu de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i el Gremi d'Editors.

En total, es calcula que les editorials afectades –bàsicament petites i mitjanes– representen el 25% del sector. “La crisi generada pel tancament deixa aquestes editorials en una situació financera molt delicada, atesa la quantia del deute, que coincideix amb el venciment més important corresponent a la campanya de Sant Jordi”, afirma el comunicat. Per aquest motiu demanaran a la Generalitat que intervingui “facilitant el finançament necessari, amb la màxima urgència”. Divendres els portaveus de les editorials afectades es reuniran amb representants de la conselleria de cultura i de l'ICIC.

Tanmateix, els editors es mostren optimistes i treballen per trobar una solució i poder garantir una continuïtat del servei tant en la comercialització com en llibreries. Preveuen reprendre la normalitat a partir de l'1 d'octubre. Els editors aposten per un model “més modern” i “eficient” d'empresa, que separi les tasques de logística, comercialització i facturació que fins ara assumia L'Arc de Berà.

La Setmana del Llibre

Al marge del conflicte empresarial, la Setmana del Llibre segueix endavant a tot ritme amb un munt d'activitats programades fins diumenge. Després de concedir dimarts el premi Trajectòria a l'escriptora Maria Barbal, autora de Pedra de Tartera, ahir diferents personalitats van llegir fragments de clàssics catalans en una iniciativa encapçalada per l'Editorial Barcino, que ha creat els Amics dels Clàssics per divulgar aquests textos. D'altra banda, ahir també va engegar la Setmana a Sant Cugat, municipi que va acollir la Setmana l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic