Cultura

Alberto Oliart, ministre de Defensa amb Calvo Sotelo, nou president de RTVE

Substituirà Luis Fernández, que dimitirà demà del seu càrrec perquè està en desacord amb la supressió de publicitat a la televisió pública

L'exministre de Defensa Alberto Oliart serà el nou president de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) en substitució de Luis Fernández després de l'acord a què han arribat  el PSOE i el PP, segons han informat fonts parlamentàries.

Fernández ha convocat per aquest dijous de forma extraordinària el consell de la Corporació RTVE per anunciar que deixa la presidència de l'ens públic, en principi perquè està en desacord amb la nova llei de finançament que preveu suprimir la publicitat a la televisió pública estatal.

El nou responsable de RTVE va ser ministre d'Indústria i Energia, i de Sanitat amb Adolfo Suárez. Després va ocupar la cartera de Defensa durant el govern de Leopoldo Calvo Sotelo fins a la formació del primer executiu de Felipe González. És advocat de l'Estat i abans d'accedir a la política va desenvolupar funcions en diferents entitats financeres.

Segons estableix el reglament de la Corporació, la proposta haurà de sotmetre's a votació en el Congrés dels Diputats i requerirà una majoria de dos terços de la Cambra. Després de l'acord de PSOE i PP, el suport parlamentari està garantit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.