cultura

castells

Tres de nou malva a Palma

Els Minyons de Terrassa tornen a la capital mallorquina la categoria de plaça de nou al cap de quatre anys

La pluja obliga a suspendre l'actuació prevista a Vilaplana

L'única de les colles grans que la setmana passada no va participar en el Concurs ha fet acte de presència aquest cap de setmana a Palma, una de les places més llunyanes on s'han bastit castells de nou. Precisament, els Minyons havien estat els últims de plantar-n'hi: l'any 2006 hi descarregaven el tres i el quatre de nou.

Uns 250 components dels Minyons es van desplaçar fins a l'illa per participar en la diada dels Castellers de Mallorca, dissabte a la tarda. Els de la camisa malva van començar l'actuació amb un dos de vuit en la línia de la majoria dels que han completat enguany, amb un folre molt estable i tan sols un lleuger tremolí al tronc. Tampoc el tres de nou, a la segona ronda, va patir en excés, malgrat que els pisos superiors van haver de treballar-lo a la descarregada. Per acabar, un quatre de vuit i vuit vistosos pilars de quatre, per fer les delícies de tota la canalla que s'havia desplaçat fins a l'illa.

Amfitrions de l'actuació, els Castellers de Mallorca van buscar repetir la millor actuació de l'any, però aquesta vegada el seu millor castell, un dos de set que enguany ja havien descarregat, cedia a la sortida de l'aixecador. Els dubtes de l'enxaneta van fer-los perdre uns segons que acabarien sent decisius. Sí que van completar sense problemes el cinc de set i el quatre de set amb el pilar.

L'altra colla convidada, els Al·lots de Llevant, sortia força reforçada de l'actuació en descarregar el segon quatre de set amb el pilar de la temporada. Amb força canvis, van haver de treballar per completar-lo, i el van acompanyar d'uns còmodes tres i quatre de set. La seva diada, ara, comença a dibuixar-se més bé.

Només paraigües

El cap de setmana, amb molt poques actuacions com a conseqüència de la ressaca concursant, encara s'ha vist més escapçat per culpa de la pluja. En l'única actuació programada per ahir, a Vilaplana, el temps només va permetre que les colles fessin un pilar de quatre. Hi actuaven els Xiquets de Reus, els Castellers d'Altafulla i uns Xiquets del Serrallo, que tancaven la temporada.

La curta llista d'actuacions previstes per dissabte es tanca amb el quatre de set de Figueres i els castells de sis dels Xerrics a Olot, així com els castells de sis de Nyerros de la Plana i Tirallongues a Manresa, i dels Torraires de Montblanc a Verdú.

El cap de setmana ens ha deixat una imatge simpàtica: el famós Manneken Pis, a Brussel·les, vestit de casteller de Vilafranca. Amb aquest acte, la colla contribuïa a reforçar la candidatura dels castells a patrimoni mundial de la humanitat.

LA XIFRA

4
actuacions de 9
són les que ha vist Mallorca des del 2001, a càrrec dels Castellers de Vilafranca i els Minyons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona