cultura

El Festival Taronja exigeix l'aplicació de la llei de dependència

El certamen vol reivindicar de forma lúdica i festiva l'aplicació “urgent i justa” de la llei al País Valencià

Comptarà amb una vintena de cantants i còmics

Els membres de la plataforma en defensa de les persones en dependència de l'Alcoià i el Comtat organitzen el Festival Taronja, que se celebrarà el proper dissabte a l'Eliana (Camp de Túria), per tal de reivindicar l'aplicació “urgent i justa” de la llei de dependència.

Sota el lema (in)dependents, el certamen vol fer una crida a la ciutadania per recordar que “hi ha moltes persones que tenen reconegut un dret i estan esperant rebre les prestacions que els corresponen, amb la repercussió que té sobre la qualitat de vida de les persones dependents i dels seus familiars”.

Els organitzadors asseguren que, des de l'aprovació de la llei, “els incompliments i les traves administratives posades per l'administració autonòmica han estat constants” i que hi ha hagut un “clar” boicot en la seva aplicació. Per aquesta raó, aquesta i altres plataformes del País Valencià estan preparant accions reivindicatives per mostrar el seu descontentament.

El Festival Taronja té per objectiu reivindicar de forma lúdica i festiva l'aplicació d'una llei que suposa “una discriminació dels valencians respecte als ciutadans d'altres territoris”. Per aquesta raó, comptarà amb prop d'una vintena de grups musicals i còmics com Colla La Brama, Lola Bou, J.L. Notari, Andreu Valor, Aitana Ferrer, Ender, Rapsodes, Pep Gimeno Botifarra, Xavi Xastillom, Lluís Vicent, Indefinits, Fragmatic, Red Roja, Make, Gataca, Enderrocks i i El Corredor Polonés.

Els membres de la plataforma manifesten que “tots podem trobar-nos en situació de dependència en un moment o altre de la nostra vida” i que cal “fer-ho comprendre a tota la ciutadania”.

L'entrada al festival serà lliure, però tothom que ho vulgui pot ajudar a finançar-lo a través d'una transferència bancària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.