cultura

Els Pets, millor des de la platea

El grup inicia demà a l'Auditori de Girona una nova gira per teatres, per accedir a públic de totes les edats

La tardor del 2006 va començar la gira Els Pets fan teatre i demà, quatre anys després, es posarà en marxa a l'Auditori de Girona (22h, 15 i 20 euros) una nova gira que, ja des del títol, deixa les coses ben clares: Els Pets fan més teatre. El grup de Constantí tornarà a voltar durant la tardor i l'hivern per teatres i auditoris dels Països Catalans, inclòs el Palau de la Música Catalana, on actuaran per primera vegada en 25 anys d'història, dins del cicle Bandautors. El concert de Girona forma part del festival Temporada Alta. “Com diria el rei d'Espanya, ens omple d'orgull i satisfacció tocar en un festival tan prestigiós”, diu Lluís Gavaldà.

“Som un grup atípic en molts aspectes, entre els quals hi ha tot el temps que dediquem a preparar la nostra posada en escena. Ara que la tendència natural de molts grups és pujar a l'escenari amb roba de carrer, com si vinguessin de berenar a casa seva, nosaltres reivindiquem que, a l'escenari, hi ha tota una litúrgia i un embolcall estètic que complementa la música. I si als concerts d'estiu ja tenim present tot això, a les gires de teatres encara ho treballem molt més, amb un vestuari dissenyat per Mo Espasa i l'escenografia de Guillem Costa”, expliquen Gavaldà i Joan Reig, encarregats habituals de la promoció del grup. El trio que completa Falin Cáceres estarà acompanyat en aquesta gira per només dos músics: Joan-Pau Chaves (teclats, guitarra, etc.) i David Muñoz Gnaposs (guitarra).

El repertori de la gira variarà “en un quaranta per cent” respecte a la gira d'estiu, però continuarà donant molt de protagonisme al seu últim disc, Fràgil, del qual tocaran nou cançons, i també als tres anteriors: Respira, Agost i Com anar al cel i tornar. Estan especialment contents dels resultats de Fràgil, tant a nivell de crítica com de vendes, “en un moment que semblava ideal perquè les noves generacions comencessin a carregar-se Els Pets”. Al teatre, faran relectures de les seves cançons amb menys distorsió –que no vol dir acústic o unplugged– per poder entendre millor les lletres i gaudir dels arranjaments i del “cor” de les cançons, ben asseguts en butaques, en un entorn i amb un horari que afavoreixen que hi assisteixi públic de totes les edats, de 8 a 80 anys i més enllà. “Reivindiquem molt que el públic que li agrada el pop es mereix escoltar un concert en condicions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA