Cultura

Mor Enrique Morente

El ‘cantaor' va ser intervingut el passat 3 de desembre d'una úlcera

Des d'aquest diumenge estava en estat de mort cerebral

El cantaor Enrique Morente, un dels grans renovadors del flamenc, ha mort aquest dilluns a Madrid als 67 anys d'edat, després de les complicacions sorgides arran de l'operació d'úlcera a què va ser sotmès el passat 3 de desembre a la clínica La Luz. La intervenció va obligar a traslladar el cantaor a la UCI de l'hospital i tres dies més tard va ser novament operat. Des d'aquest diumenge, el cantaor estava en estat de mort cerebral.

Nascut a Albaicín (Granada) el 1942, el cantaor es va impregnar des de la infància de l'art de la seva mare i d'artistes locals com Juanillo el Gitano, Cobitos o la família Habichuela i, a partir de l'adolescència, va buscar la seva pròpia veu des del flamenc més tradicional.

Així, es va desplaçar a Madrid als catorze anys per seguir aprenent i explorant el cant, amb només un grapat d'il·lusions com bagatge, i començant la seva trajectòria artística en la penya flamenca Charlot, el refugi natural de moltes altres veus desemparades.

Després del seu debut, va actuar a la Casa de Màlaga (1964) i amb la parella de ball de José Luis Rodríguez i Pepita Sarraïna en diverses sales de festa, tot i que el seu salt a la professionalitat es va produir en ser contractat pel Ballet de Marienma.

Casat amb la bailaora Aurora Carbonell i pare de tres filles, entre elles la cantant Estrella Morente, el cantaor preparava actualment un disc titulat El barbero de Picasso, en homenatge al pintor malagueny.



MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona