El tenor Roger Padullés actuarà per primera vegada a Valls en un concert el 12 de maig al Principal

Interpretarà fragments d'algunes òperes i una selecció de cançó napolitana

Roger Padullés s'ha ocupat personalment de confeccionar el repertori del recital. Tal com ja va avançar el setmanari El Pati, el cantant ha optat per una primera part dedicada a les cançons de Mompou i a la cançó napolitana, i una segona part integrada exclusivament per fragments d'òpera.

El tenor estarà acompanyat per la pianista Marta Pujol, la mateixa que va estar al seu costat en la final del Concurs Internacional Francesc Viñas, en què Roger Padullés es va erigir en màxim guardonat. Marta Pujol està especialitzada en el repertori vocal i treballa habitualment com a pianista corepetidora en les temporades d'òpera dels Amics de l'Òpera de Sabadell, Teatre del Liceu, Teatre Principal de Palma, els Amics de l'Òpera de Maó, Teatre Villamarta de Jerez de la Frontera, taller de l'òpera del Teatre del Liceu i l'Òpera de Malta. Marta Pujol és, doncs, la pianista que substitueix l'orquestra durant els assajos amb els solistes abans que cantin amb l'orquestra i el director de l'òpera.

Marta Pujol acompanyarà el tenor en Cançó de la fira, Damunt de tu només les flors, Aureana do Sil i Neu, totes de Frederic Mompou. Una selecció de cançó napolitana tancarà la primera part del concert.

Per a la segona meitat de l'espectacle Roger Padullés ha triat el fragment Total eclipse, de l'oratori Samsó, de Händel; el fragment Le jugement de Paris, del llibret operístic La belle Hélène, d'Offenbach; Kuda, kuda, de l'òpera Evgenij Onegin, de Txaikovski; Rossignol de mes amours, de l'opereta Le chanteur de Mexico, de F. López; Lunge da lei... De'miei bollenti spiriti, de la popular Traviata, de Verdi, i La fleur que tu m'avais jerée, de la famosa Carmen, de Bizet. Va ser precisament aquest últim fragment el que va entusiasmar de manera especial la mezzosoprano Teresa Berganza, membre del jurat del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, en què Roger Padullés va obtenir un resultat tan destacable.

Padullés, que va néixer fa 34 anys a Sallent, però viu a Valls des que era petit, va ser descobert pel director artístic del Liceu després d'haver aconseguit el tercer premi en el Concurs Internacional de Cant de Tolosa de Llenguadoc. Abans, però, ja s'havia donat a conèixer a Alemanya, on durant set anys va formar la seva veu i on el 2005 va aconseguir el primer premi en el certamen Anneliese Rothenberger Wettbewerb.

Roger Padullés ha cantant a l'Òpera del Rin a Estrasburg, al Teatre del Liceu, en diverses ocasions, al Palau de les Arts de València, al Concertgebouw d'Amsterdam i a l'estiu ho farà com a protagonista al Teatre de Santiago de Xile en l'òpera Els pescadors de perles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres