cultura

La processó de Verges, renovada

Lluís Llach avala un text actualitzat de l'obra, editat per la col·lecció Josep Pla

Una de les claus perquè la processó de Verges, declarada festa patrimonial d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya, hagi perviscut tants anys són les constants reformes que li han permès adaptar-se als temps i a totes les circumstàncies. És així que, contínuament, s'han realitzat diverses revisions i la posada al dia de diversos aspectes de la processó sense que per això perdi el seu senyal d'identitat més emblemàtic. Sense anar més lluny, la darrera intervenció s'ha basat a actualitzar els textos que omplen de contingut aquesta manifestació teatral d'arrel popular, a través d'una edició acurada que, a part de revisar-ne el llenguatge, n'ha restaurat la versificació, que el temps i l'ús havien deteriorat.

Ahir al vespre, precisament, va tenir lloc a l'església parroquial de Verges l'acte de presentació del llibre La processó de Verges, editat per la Diputació de Girona dins la col·lecció Josep Pla, amb la presència de les autoritats locals, el director de la processó, Lluís Llach, i el coeditor i autor de l'estudi introductori, Jordi Roca.

Aquest llibre presenta un text actual, partint de la reforma de 1952, que recull les aportacions fetes fins avui dia i que s'integra en la proposta de renovació empresa per Lluís Llach en la direcció de la processó des de fa dos anys.

Per Jordi Roca, la present publicació no pretén ser definitiva ni tallar l'evolució natural de la processó i remarca: “L'objectiu ha estat fer possible que la tradició s'adapti bé al present i encari el futur amb la garantia de ser valorada en positiu pels vergelitans i per la resta del país.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona