Cultura

Una diada amb massa espines, a Tortosa

Espines a les roses, espines a la corona del messies que a la nit havia de ressuscitar i espines en relació a l'afluència de gent als carrers. Les baixes de Setmana Santa, de la gent que l'ha aprofitada per viatjar, va deixar carrers i establiments menys plens de l'habitual en aquesta data assenyalada de Sant Jordi en els principals nuclis ebrencs. Els veïns també coincidien en el fet que un aspecte contraproduent de la festa va ser que la quinzena de paradetes participants es van instal·lar de manera dispersa per Tortosa i els barris, massa separades entre si. Tanmateix, el pas de la gent va ser continu i en punts de referència, com per exemple la llibreria Viladrich, autors locals coneguts, com ara Francesca Aliern, Jordi Pijoan, Montse Castellà i Josep M. Tibau, han signat CD i llibres. També es va gaudir de música en directe al carrer, de la presentació del llibre La Taberna di Enrico de Quico, el Célio i el Mut de Ferreries, i de la inauguració d'una llibreria a la vila.“És molt satisfactori haver començat la diada amb la inauguració d'una llibreria, l'Ebrebook”, va dir l'alcalde Tortosa, Ferran Bel, que també es trobava celebrant la festa al carrer, a l'estand de CiU. “El fet que aquest any Sant Jordi hagi caigut en Setmana Santa ha comportat que hagin participat a la festa més turistes; s'haurà de veure com repercuteix tot plegat en les vendes”, hi va afegir. Al matí es va fer la cantada de caramelles pels carrers del centre, a càrrec de la coral tortosina dels Cantaires de l'Ebre-Delta.

De fet, en aquesta zona, principalment a la plaça de l'Àngel i el carrer Sant Blai, va ser la on hi va haver més afluència de gent, ja que s'hi van concentrar la majoria de la quinzena total de paradetes.

Va ser vora les onze, al mateix carrer Sant Blai, que la colla de diables Llampec Nois de Tortosa van portar a terme dues batucades durant tres quarts d'hora, al costat de la parada d'ERC, partit que organitzava el concert de percussió. “Volem demostrar que a Tortosa no som una ciutat de dretes com tothom diu ara; els d'esquerres hi som i ho volem transmetre”, va afirmar Oscar Ortiga, un militant d'Esquerra que es trobava a l'estand. La imminència de les eleccions municipals va fer augmentar el pes proporcional de parades de partits en una diada localment política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona