cultura

roda de berà

Un curt del barceloní Victor Carrey guanya el premi del festival FIC-CAT

La producció va ser rodada a la Bisbal del Penedès

Un videoclip de Joan Masdéu i un documental del centre Bonnemaison, també reben un premi

El Festival Internacional de Curtmetratges en Català (FIC-CAT) de Roda de Berà va tancar ahir al vespre la seva quarta edició amb el lliurament dels premis del jurat. El guardó al millor curtmetratge va ser per a la producció del barceloní Victor Carrey (director de diversos videoclips musicals i anuncis i promocions televisives), La fugida, que ja ha estat reconegut en diversos festivals internacionals com el Next Film de Bucarest (Romania) o el REC de Tarragona. La producció, rodada en part a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), narra una trama creada a partir de diversos elements aparentment inconnexos, com un xiclet o una taca a la paret.

El segon lloc de la competició va ser per a la producció de l'Ajuntament de Santa Eugènia, a Mallorca, Som Tajuà, dirigida per Borja C. Andrada. En el curtmetratge es narra la vida de Juan Mateo al municipi de Santa Eugènia, on tenen lloc esdeveniments al·lucinants. Finalment, el jurat va fer una menció especial per a Les bessones del carrer de Ponent, dirigida per Marc Riba i Anna Solanas i produïda per I+G Stop Motion.

La categoria de curtmetratges està dirigida a produccions de ficció o animació en llengua catalana, i el primer premi està valorat en 2.000 euros. Enguany, han participat en aquest certamen un total de 75 treballs.

Documentals

A la categoria de millor documental, el primer premi de 1.000 euros va ser per a la producció del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona titulada Cinc Batalles. Aquesta producció, de 28 minuts de durada, ha estat dirigida per sis directors diferents (Ariadna Relea, Yasmin Córdoba, Núria Lozano, Névena Dragosavac, Sarah Bonavia i Maria Roig) i narra la història de la jove Cristina, que a través de fotografies revela les cicatrius de la seva vida. En total, en la categoria de millor documental hi van competit 33 treballs, tots en llengua catalana.

El premi a la millor producció de les comarques tarragonines va ser també per a un documental, Los últims passadors, d'Oriol Gracià, que se centra en els darrers transbordadors operatius al Delta de l'Ebre.

El FIC-CAT també ha dedicat un espai a les produccions de centres educatius, dirigit a alumnes de primària i de secundària. D'entre els 55 treballs a competició, el jurat ha triat Jugar a pirates, superherois i exploradors!, de l'escola Sant Miquel de Llíria de València. Finalment, en la categoria de millor videoclip, amb 39 participants, el primer premi valorat en 500 euros ha estat pel videoclip del Carrer dels Jocs Florals del reusenc Joan Masdéu, produït per Àcid Factory.

LA XIFRA

2.000
euros
són el premi en metàl·lic del guardó al millor curtmetratge, categoria amb 75 produccions participants.

El Jove 48 hores, cap a Pallejà

Dos joves de Pallejà (Baix Llobregat) han guanyat el premi Jove 48 Hores, per a menors de 35 anys. Les bases estableixen que els directors han de filmar un curt en tan sols dos dies seguint dues premisses. En aquest cas, el rodatge es va fer entre el 20 i el 23 de maig, i el curt havia d'incloure una formiga i un exemplar del diari El Punt.

El curt guanyador ha estat el titulat La revolta de les formigues, de Robert Rabanal i Jordi Papasseit, que rebran els mitjans tècnics, els materials i l'assessorament per filmar una producció audiovisual en el termini d'un any, i que s'estrenarà en el proper FIC-CAT. Ahir, durant la gala de clausura presentada per Pepa Plana, es va estrenar el curt elaborat pels guanyadors de l'any passat, titulat Tota una vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona