cultura

La Dolç Tab Jazz actua a Benifairó de les Valls

Dolç Tab es donà a conéixer en l'edició del 2002 del Festacarrer d'Ondara. La qualitat que el fa únic, és l'instrument solista: la dolçaina. De fet, un dels grans mèrits d'aquesta formació rau en el fet d'haver pegat un pas avant en la modernització, conceptualització i interpretació de l'instrument més genuí i popular dels valencians, estrenant la dolçaina com a instrument de jazz amb un llenguatge ben treballat i compenetrat amb la resta d'instruments, fruit d'una voluntat ferma d'investigació de les seus possibilitats.

Una prova d'això ha estat la participació de Josep Alemany com a professor en l'especialitat de Dolçaina jazz en el X Seminari Internacional de Jazz a València que es realitza al Palau de la Música, al costat de músics com Ximo Tebar, Ramon Cardo, David Pastor, Max Sunyer, entre altres.

A nivell artístic, la crítica ha destacat de Dolç Tab, sobretot, el gran treball de grup i l'elaboració dels solos. Per aquestes raons, entre d'altres, van ser seleccionats pel Ministeri de Treball per a formar part del Circuit de Música Info Juve 2004, que els ha dut per escenaris de tot l'Estat. Han actuat en festivals tan prestigiosos com ara la Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa, el Festival Internacional de Jazz de Getxo, la Mostra de Jazz d'Eivissa, el Seminari de Jazz de Gijón, el Café España de Valladolid, el Festacarrer d'Ondara, el Jazz al Botànic (València), l'Aplec d'Algemesí d'Arrel Tradicional, la Universitat d'Alacant, la Fira al Carrer de Vila-seca, el Festival de Jazz de Tortosa, la Llotja de Música Urbana de Vila-real, el PedreguerJazz, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (València), etc.

Aquesta nit de divendres 17 de juny, actua a la Casa Guarner d'aquesta localitat del Camp de Morvedre a partir de les 23 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles