cultura

Música del país

Música barroca i avantguardista i concerts de Xavier Ribalta i Nina amb Port Bo conformen el programa del 8è Musicant de Campllong

Com sempre, el compromís és difondre el repertori musical català de tots els temps

Ser fidels a un model, educar des de la primera edició al públic i conjugar concerts més minoritaris amb altres amb més ganxo popular és la fórmula perfecta perquè un festival modest –en comparació amb pressupostos que mouen altres festivals de la comarca– com el Musicant de Campllong faci anys que n'estigui recollint els fruits. Sense canviar l'esperit, que no és altre que el compromís de difondre el repertori musical català de tots els temps, i plenament consolidat, la 8a edició del cicle Musicant, que tindrà lloc del 30 d'agost al 2 de setembre, presenta quatre concerts d'allò més variats.

En primer lloc, la formació Vespres d'Arnadí, dirigida per Daniel Espasa, oferirà la interpretació de la Festa de l'Arxiduc, un repertori conformat per música cortesana que traslladarà al públic al temps de la guerra de Successió. Uns temps marcats pel conflicte i en què, musicalment, no es gaudia gaire de producció autòctona i la gent preferia els nous estils musicals provinents de França i Itàlia. El recital, ofert per aquest grup especialitzat en el repertori del barroc, estarà amanit per una representació teatralitzada (interpretada per Elies Barberà) que ens conduirà per aquest viatge sensorial als sons de fa 300 anys.

La segona proposta del cicle vol ser una oportunitat per descobrir obres poc conegudes, com l'estrena d'una partitura del jove compositor empordanès Gerard Valverde, que se situa en el gènere de la música contemporània de llenguatge avantguardista. Kalina Macuta (violí) i Daniel Blanch (piano) seran el duet encarregat d'interpretar un variat programa que abraça un ampli ventall d'autors i estils, la majoria dels quals són de compositors catalans, com Eduard Toldrà, Pau Casals, Agustí Grau i Joan Manén.

Pel que fa al tercer concert, un dels grans noms de la cançó, com és Xavier Ribalta, s'encarregarà d'oferir un recital molt recollit en què musicarà textos de Màrius Torres. En aquesta ocasió, el cantautor estarà ben acompanyat per Quartet DIEM, solistes de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell (composat per un trio de cordes, una flauta travessera i el pianista Ramon Andreu encarregat de la direcció).

Finalment, el 8è Musicant de Campllong clourà amb el concert de Nina i Port Bo, un espectacle de ressons mariners que està de gira per tot el territori. Havaneres, sardanes, polques i valsos lluiran com mai a l'escenari amb la fusió d'estils entre la cantant de Lloret de Mar i la veterana formació palafrugellenca. Obres de Frederic Sirés, Ortega Monasterio, Josep Bastons i Antoni Mas en seran còmplices.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA