cultura

El Masnou

Enyorant l'envelat

El festival de teatre còmic Ple de Riure del Masnou es veu obligat, a causa de la crisi, a prescindir del seu element més característic

El cicle compleix 15 anys

Motius pressupostaris han obligat a prescindir enguany del popular envelat

La crisi no perdona. Aquest moment tan salvatge no hi entén ni de salut ni d'ensenyament ni tampoc de símbols, i dia a dia, les retallades van afectant més sectors i més àmbits. Evidentment, un dels festivals amb més ressò i més consolidats de la comarca –el Ple de Riure del Masnou– tampoc se n'ha pogut escapar i ha vist com aquest any el seu element més simbòlic, i també el més acollidor i entranyable, no es podia instal·lar davant del baixador d'Ocata: l'envelat.

Però lluny de desanimar-se, l'organització del festival –els incombustibles Chapertons i l'Ajuntament del Masnou– han decidit tossudament muntar la quinzena edició del Ple de Riure reinventant-ne l'encaix. Dit i fet, com a substitut de l'envelat, l'espai de Ca n'Humet serà el que veurà els espectacles de pagament –preus unificats de 10 euros cadascun– tot i que té una capacitat bastant més reduïda. L'organització, però, no ha volgut renunciar a la platja com a espai propi del festival i s'hi muntaran dos escenaris: un a l'altura del torrent de l'Ase i l'altre just on hi havia el popular envelat. Amb tot això, aquesta quinzena edició del festival també oferirà un gran ventall d'espectacles gratuïts amb els carrers del municipi i la platja com a escenaris.

El Ple de Riure 2011 arrencarà com sempre al Mercat Municipal dimarts 19 de juliol. Aquella nit hi haurà una de les novetats del cicle: una projecció de cinema mut amb música als jardins de Can Malet, un espai que s'estrena en aquesta edició. A partir d'aquí es veuran prop de 25 propostes que pretenen unir diverses arts (pallassos, malabaristes, acròbates i músics) sempre sota el paraigua de l'humor i el bon ambient. El dia 20 es viurà el primer espectacle de pagament a Ca n'Humet amb la companyia Les Acrostiches i en un dels escenaris de la platja s'hi farà el muntatge de The Chipolatas, que repetiran l'endemà a la plaça Marcel·lina Monteys. Els monòlegs de Godoy –dirigits per Andreu Buenafuente i amb guió de Berto Romero– seran a Ca n'Humet el divendres 22. Aquest mateix dia, a l'escenari la Mar de Riure actuarà un altre dels plats forts: el Guardiola de Crackòvia, Pep Plaza. La darrera jornada, la de dissabte, oferirà un dels espectacles estel·lars d'aquesta edició: el muntatge d'Ennio Marchetto. Un altre dels canvis d'aquesta edició seran els focs artificials, ja que enguany passen a la darrera jornada quan tradicionalment sempre servien per obrir el Ple de Riure. “Apostem per mantenir el festival malgrat que hagi disminuït el pressupost i no tinguem l'element estel·lar com és l'envelat”, assumeixen els Chapertons, que tot i aquest fet prometen lluitar per tal de recuperar aquest símbol de cara a properes edicions. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Jaume Oliveras (ERC), considera molt important “la consolidació d'aquesta proposta després de 15 anys”. I és que la crisi ha fet que dels 200.000 euros destinats al Ple de Riure –mitjançant diverses aportacions d'arreu– s'hagin vist acotats a 130.000 euros. Això sí, com que hi ha ganes de celebració, s'estan repartint llençols commemoratius de l'efemèride perquè siguin penjats als balcons del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona