cultura

equipaments

Campllong tindrà el 2013 un museu d'eines del camp i oficis tradicionals

Fa tres anys que recullen material donat i cedit, tot i que esperen ampliar la col·lecció

Es vol adequar la nau aquest any i iniciar la museïtzació el següent

El municipi de Campllong tindrà un museu dedicat a les eines del camp i als oficis tradicionals d'aquí a dos anys. La voluntat de l'Ajuntament és iniciar el projecte museístic l'any vinent i obrir les portes al públic el 2013. Fa tres anys que recullen eines del camp i d'oficis tradicionals, les cataloguen i les guarden en una nau del polígon industrial. Tot i que ja tenen més de sis-centes peces (des d'escriptoris antics fins a dalles i destrals, passant per carros, tractors de diferents èpoques i fins i tot un molí que cal muntar), encara esperen rebre'n més per completar la col·lecció. La idea del museu va sorgir arran de la Fira de Campllong, en què s'exposaven cada any algunes eines antigues. Molts dels propietaris van donar-les finalment a l'Ajuntament, que les ha anat acumulant i catalogant (al web de l'Ajuntament hi ha un enllaç a la web del futur museu, en què es poden veure 568 peces). Segons l'alcalde, Lluís Freixas, el museu vol “ser un pol d'atracció de visitants, a més de ser un atractiu més per a la fira, que de totes maneres està ben consolidada”. La nau que serà la seu del museu té 800 m², però les setmanes vinents es construirà un entresolat que ampliarà la superfície útil en 500 m².

LES XIFRES

1.300
metres quadrats
farà el futur museu del camp i dels oficis tradicionals de Campllong. La nau ara fa 800 m², però aquest any mateix s'ampliarà.
568
peces
es poden veure per internet a través del web de l'Ajuntament de Campllong. La col·lecció té actualment més de sis-centes peces.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona