cultura

La figa més saborosa

Un videoclip de cost zero gravat amb un mòbil, una gira per jardins, un videojoc que triomfa als Emirats Àrabs i la Xina. Són Pulpopop

Com destacar en la selva que, ara més que mai, és el món de la música? Com sempre: amb imaginació. I al grup gironí Pulpopop li sobra la imaginació, els seus cervells funcionen a la velocitat d'una rentadora centrifugant, no descansen ni un moment. “Jo no puc tenir parella estable. No em segueixen el ritme”, es lamenta –tampoc no gaire– Edgar Massegú, cantant, teclista i lletrista de Pulpopop, que no para de xerrar, al costat del més callat i meditatiu Pau Boïgues, guitarrista, coautor de les cançons i responsable dels arranjaments de vent que toquen els Tentacles, la seva banda.

Pulpopop ha publicat aquesta setmana el seu primer disc, Cuit!, publicat per Discmedi. Un disc molt esperat pels amants del pop català menys previsible, gravat als Bucbonera Records de Caldes de Montbui –excepte els pianos, enregistrats als 44.1 d'Aiguaviva– i produït per Miqui Puig, que està entusiasmat amb Pulpopop, justament per no voler conformar-se amb els llocs comuns del mercat del pop. Per voler volar, com diu la penúltima de les deu cançons d'aquest disc de mitja hora de durada en què no falta ni sobra res. I no era perquè els faltessin cançons: en tenien trenta de preparades i Miqui Puig va triar els deu temes inclosos al disc i fins i tot el seu ordre en el CD, d'acord amb un viatge conceptual que també reflecteix el disseny gràfic del llibret.

Van començar a treballar amb Miqui Puig quan se'ls va adjudicar com a productor en una de les últimes fases del concurs Sona 9 en què Pulpopop va quedar segon. Diuen que això no els va traumatitzar, però la tercera cançó del disc es titula 2ns i, tancant el cercle, és la sintonia del Sona 9 d'aquest any. Amb Miqui Puig han treballat durant mig any i la seva relació ha anat molt més enllà de la que un grup estableix habitualment amb un productor.

Miqui i els cagadubtes

“Fa 25 anys que Miqui es dedica a la música i nosaltres som uns cagadubtes, així que el truquem constantment quan hem de prendre decisions, per exemple per triar discogràfica. La nostra relació amb ell no acaba aquí”, expliquen. En el disc han col·laborat Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts) i Ernest Crusats (La Iaia) fent uns cors a Sordmut, i Clara Peya tocant l'acordió a Amor de mare.

Pulpopop i el seu equip artístic no paren d'idear coses: el primer videoclip, Vius dopats d'opi, és el somni de qualsevol discogràfica: ha costat zero euros perquè s'ha gravat amb un telèfon mòbil. A més, el grup ha convocat un concurs: tothom que enviï vídeos a Youtube imitant la dansa espasmòdica del personatge del vídeo rebrà un disc de regal. També hi ha un videojoc gratuït per a Iphone i Ipad, titulat Puzzlpopop, basat en la Gira Jardí que el grup va oferir al juliol per onze jardins particulars de tot Catalunya, de la qual sortirà també un documental. Diuen que el joc ha tingut molta acceptació als Emirats Àrabs i la Xina, i que el disc ja ha arribat a Burkina Faso. No és broma.

Pulpopop ja té tot el seu segon disc “escrit en una llibreta”: serà un disc més conceptual en què les cançons tindran “noms abstractes de dones, com ara La Voluntat, La Traïció i La Covardia”. Però ara toca defensar el seu debut en directe: el 14 d'octubre actuaran a la sala Tourmix de Girona; el 22 d'octubre a La Mirona de Salt, amb Estúpida Erikah, i a Barcelona seran el 3 de novembre a Luz de Gas, per als socis del Club Tres C; el 14 de novembre a la final del Sona 9; el 19 de novembre a l'Fnac de l'Illa Diagonal, i a l'hivern a l'Apolo 2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona