cultura

Un guerrer del ‘manga'

Un dels plats forts del Saló d'aquest any és l'exposició Samurais de paper, que repassa la visió que el manga, l'anime i el cinema han donat sobre aquests llegendaris guerrers japonesos. Dins d'aquesta exposició es poden veure vint espectaculars originals –cosa poc freqüent quan es tracta d'autors d'aquest país– del dibuixant Hiroshi Hirata, un veterà del manga expert en el tema que ha vist recopilada la seva obra en llibres com ara Orgullo de samurai i La rebelión del emblema (Glénat).

En una conversa amb aquest diari, Hirata explica que pràcticament estava predestinat a especialitzar-se en el gènere: “Crec que entre els meus avantpassats hi havia samurais. Sempre havia llegit molt sobre el tema i, quan em vaig començar a dedicar a aquesta feina, ni m'ho vaig plantejar.”

Les històries d'Hirata parteixen d'un treball d'investigació minuciosament detallat; la majoria “estan basades en fets reals, i fins i tot les que són ficció estan profundament documentades”. Però també reconeix molta influència del cinema, “sobretot de la pel·lícula Seppuku, de Masaki Kobayashi”, de la qual Takashi Miike ha fet un remake, Hara-Kiri, que es va poder veure a Sitges. “El que més em va sorprendre –afegeix– era la seva estructura, que anava de present a passat. També m'agrada Els set samurais, de Kurosawa. Però altres coses són simples fulletons ambientats en el món dels samurais.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA