cultura

Un festival “a porta tancada”

La Penyora organitza la setena edició d'El Patio, avui al centre penitenciari de Girona i el dia 26 a Wad-Ras

Belén Fabra, Fèlix Brunet, Pedro Marín i Flamencoix són alguns dels artistes implicats

Recordant que els nostres orígens i la nostra supervivència com a espècie tenen molt a veure amb el concepte de manada i amb la idea de solidaritat grupal, l'associació La Penyora Cultura va presentar ahir a l'emblemàtic restaurant gironí la setena edició d'El Patio, el festival “a porta tancada” que tindrà lloc aquesta tarda al centre penitenciari de Girona i dimarts vinent al centre penitenciari de dones de Barcelona, Wad-Ras, amb la col·laboració dels centres de formació de persones adultes Pompeu Fabra i Concepció Arenal respectivament.

Gràcies a les seves complicitats habituals, tant en l'aspecte tècnic com artístic, els directors del festival, Consol Ribas i Lluís Llamas, portaran avui a la presó de Girona un espectacle en què participaran, de manera altruista, l'actriu Belén Fabra i Ester Bertran, com a presentadores; el mag Fèlix Brunet, el grup de fusió llatina Clave Sur, la formació de rumba flamenca Calvari, la banda de versions de pop-rock i rumba The Black Kiss, i la ballarina de dansa del ventre Coral Ríos. A Wad-Ras repetiran les presentadores, Clave Sur i Coral Ríos, i s'hi afegiran el duet de flamenc i rumba Flamencoix –Jordi Fornells i David Picazo–, Prince Osito & Dj Jekey amb el seu reggae-rap, i el cantant Pedro Marín, que acaba de publicar el single Te veo bailar, com a avançament de l'àlbum El hombre mecánico, previst pel setembre.

Segons els seus promotors, en aquests moments plens de “canvis sobtats” El Patio té com a objectiu “cohesionar el teixit social a partir del respecte als valors individuals que protegeixen i fomenten els valors col·lectius, i mitjançant la cultura, l'educació i el coneixement, reconduir l'individu al sentit d'allò que és comú: la manada.” A títol personal, Belén Fabra va manifestar la seva solidaritat amb “Andreu Curto i tots els vaguistes injustament empresonats per les mobilitzacions del 29 de març”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.