Estiu cultural de petit format a Reus

Yan Tiersen, El Canto del Loco o el jamaicà Derrick Morgan destaquen en la programació de l'Estiu a la Fresca

Bam! està dirigida per Lane Alexander, que és a més el director del festival de claqué Chicago Human Rhythm Project, que se celebra en aquella ciutat nord-americana des de 1990. La companyia és el principal reclam de la programació de la XXI Nit del Claqué, que arrenca demà al Teatre Bravium (18.30 h) amb un espectacle familiar de Tap Olé, companyia que fusiona la música flamenca i el claqué i que també ofereix altres sorprenents balls com el body percussion o el sand dance (ball de sorra), que es ballava a principis del segle passat als Estats Units i que ara està gairebé desaparegut. La tercera activitat prevista és la mostra de claqué, que aplegarà l'actuació de diversos grups de Catalunya, aquest divendres a La Palma (22.00 h).

Però la programació musical arrenca avui mateix amb el concert del músic francès Yann Tiersen, molt conegut pel fet de ser l'autor de la banda sonora del film Amélie. El de Reus serà l'únic concert que Tiersen oferirà a Catalunya, una circumstància que ha estat possible gràcies a l'esforç que ha fet l'organització (Reusdigital.cat, Punt 6 Ràdio i la Sala Noovo). D'altra banda, aquest dissabte arriba la setzena edició del festival Reggus, dedicat al reggae, que ha programat al parc de la Festa vuit concerts que encapçala el veterà i històric cantant jamaicà Derrik Morgan. I la tercera cita musical important de l'Estiu a la Fresca, sobretot per al públic adolescent, serà el concert d'El Canto del Loco, que actuarà el 10 de juliol al parc de la Festa. L'Estiu a la Fresca ofereix també altres concerts de petit format. El primer són els concerts de terrassa a La Palma, on cada diumenge, i fins al 6 de setembre, s'han programat un total de deu concerts amb músics i grups com David Valdés, Rafa Bourbon&Electrofiambres, Bloody Circus, Darwin Xtet o Febrero. I l'altre és el que es desenvoluparà cada divendres a Cal Rull, i que comença el 10 de juliol amb el grup de flamenc fusió Atientas. Altres noms d'aquest cicle són el del cantautor Xavi Martín (17 de juliol), Gospel Soul (24 de juliol) i la Banda Simfònica de Reus (31 de juliol).

Cinema a La Palma, Cal Rull i Mas Iglésies

La pel·lícula musical Mamma Mia!, basada en les cançons d'Abba, encetarà el 7 de juliol el cicle Cinema a La Palma, que es desenvoluparà els dimarts i dijous. El cicle ha programat set pel·lícules més: Slumdog Millionaire, El niño del pijama de rayas, Vicky Cristina Barcelona, Monstres contra alienígenes, Forasters, Crepúsculo i No me pidas que te bese porque te besaré. Però la programació cinematogràfica d'Estiu a la Fresca també s'estén al Centre de la Imatge Mas Iglésies i als jardins de Cal Rull. A Mas Iglésies es projectaran cada divendres de juliol (22.30 h) pel·lícules clàssiques o que han concursat al festival Memorimage, dedicat als films actuals que incorporen imatges d'arxiu. El cicle comença aquest divendres amb El buscavidas, film protagonitzat per Paul Newman. I a Cal Rull, l'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus ha programat vuit films de cinema fantàstic i de ciència-ficció, que es desenvoluparà els dilluns d'aquest mes i de l'agost. Les projeccions comencen avui amb City of Ember. Altres títols que es projectaran són Deathwatch, Sunshine: Indie Project, Paprika: Detective de los sueños, REC o Las crónicas de Spiderwick.

Espectacles familiars

L'Estiu a la Fresca és un festival d'activitats de petit format que l'Ajuntament de Reus organitza des de fa uns anys: «No és la nostra voluntat fer grans festivals, una convocatòria que ja organitzen altres ciutats de l'entorn, sobretot de la costa», segons la regidora de Cultura, Empar Pont. Per això, i tot i ser una ciutat teatral, Reus redueix al mínim l'activitat escènica durant els mesos d'estiu. Enguany, l'Estiu a la Fresca ha programat dos espectacles familiars, que es desenvoluparan l'11 i el 25 de juliol als jardins de Cal Rull. D'una banda, El somni de l'espantaocells, una proposta del Centre de Titelles de Lleida. I de l'altra, més titelles, aquest cop de la mà de Teia Moner, que posarà en escena Galaxis, un espectacle on es barregen titelles, objectes i màgia. També dins d'aquest cicle dedicat als espectacles familiars, el 18 de juliol (18.00 h) hi haurà una tarda dedicada a divulgar la música i la gastronomia jueves, organitzada per l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona