cultura

Maresme

Càntir auster, fira austera

L'actuació de músic ceramista Ivan Levasseur i l'espai de relax, estrenes de l'edició d'enguany de la Fira del Càntir

La Generalitat no hi aporta cap partida per primer cop

La Fira del Càntir d'Argentona, un dels atractius comarcals amb projecció nacional més reconeguts, celebrarà aquest any l'edició més austera, a to amb els temps que corren. Malgrat la retallada en el pressupost, que per primera vegada no aconsegueix cap ajuda econòmica de la Generalitat –l'any passat va donar 3.500 euros–, els seus organitzadors defensen tant la programació com la capacitat de reinventar-se ajustant-se a la realitat. En aquest sentit, el director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, va destacar com a principals novetats l'actuació durant els tres dies de Fira -4, 5 i 6 d'agost– del músic i ceramista francès Ivan Levasseur que es fabrica ell mateix els instruments amb fang i interpreta composicions batejades amb el suggeridor nom de Le son de la terre. “Al costat de l'artista, a la plaça de l'Església que estrenem com a espai incorporat al recorregut de la Fira s'hi instal·larà un espai que convidarà els usuaris al descans i al gaudi de la música”, va puntualitzar Calvo. Tant el regidor de Cultura, Àngel uig, com l'alcalde, Ferran Armengol, van destacar que la coincidència de la Fira en cap de setmana segur que farà augmentar el nombre de visitants que en algunes ocasions han fregat les 80.000 persones. “Agraïm sobretot la col·laboració dels patrocinadors “que ens han permès mantenir la festa, encara que amb un sobreesforç econòmic important”.

Pel què fa al càntir estrella d'aquest any es tracta d'un model de barca provinent de les Balears que, com el seu nom indica, era un estri senzill, sense cap decoració, que feien servir els pescadors i que té una base molt ampla perquè el moviment del mar no el fes caure. “Ens sentim molt orgullosos de tenir un càntir de les Balears per primer cop”, va apuntar Calvo que va afegir que es tracta d'una peça del terrisser mallorquí Miquel Albertí, de Sa Teulera de Llucmajor. L'homenatge a les illes es completarà amb una exposició a la Casa Gòtica. Una segona exposició dedicada a la prestigiosa ceramista Rosa Amorós, es podrà veure a la sala temporal del Museu del Càntir. La Fira del Càntir comptarà en aquesta ocasió amb expositors artesans provinents d'arreu de Catalunya i de l'Estat espanyol i de Rússia, Portugal, França i el Marroc. La Fira coincideix amb la festa major de Sant Domingo que aquest any compta amb uns protagonistes d'excepció, els Diables d'Argentona que compleixen 20 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.