cultura

‘Macbeth', rei d'Alzira

Francesc Puigpelat crea un novel·la que convida a redescobrir el clàssic

Als premis organitzats
per l'editorial Bromera s'hi havien presentat 219 originals

L'escriptor Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) va resultar el guanyador anit del XXIV Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira amb El retorn de Macbeth. El jurat del guardó, dotat amb 16.000 euros, per l'Ajuntament de la capital de la Ribera Alta, va subratllar que es tracta d'una novel·la “excepcional”, amb una trama apassionant, plena de secrets, traïcions i crims construïts hàbilment sobre un engranatge metaliterari perfectament elaborat, que permet interpretar el clàssic des d'unes dimensions noves i que converteix l'obra en una continuació que convida al redescobriment del personatge de Shakespeare. L'obra narra l'encontre, un duel sense dagues, entre Macbeth, el fill bastard de Macbeth, rei d'Escòcia, i Fleance.

D'altra banda, el XVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General va ser per a Susanna C. Manrubia i Damián H. Zanette per Genes y genealogías. Sobre nuestra herencia cultural y biológica, que Bromera publicarà en valencià en la col·lecció Sense Fronteres. El XIV Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta va correspondre a Joan Borja per Cafè del temps. Per la seua banda, el VII Premi de Poesia Ibn Jafadja va distingir Emili Rodríguez-Bernabeu, autor de Talismans. Tal com es va fer públic, el VII Premi de Teatre Ciutat d'Alzira va ser declarat desert. Vicent Enric Belda va rebre el XVII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil per Les ombres del bosc, i Jordi Sierra i Fabra, autor d'El dia que en Gluck va arribar a la Terra, va estar guardonat amb el XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Els guanyadors de les diverses modalitats van recollir un trofeu que havia dissenyat l'artista Manuel Boix, en el tradicional sopar de lliurament dels premis, al qual van assistir vora 700 persones, entre les quals figurava una gran representació del món de la política, la cultura, l'educació i l'economia, que fa que any rere any es consoliden els Premis Literaris Ciutat d'Alzira. L'acte va ser presentat per la periodista M. Carmen Cano, amb l'acompanyament musical del Trio Albignoni

En aquesta edició, s'havien presentat un total de 219 originals, i s'ha repartit entre els guanyadors una dotació global de 69.500 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt