La Festa del Renaixement renova l'oferta culinària i de pastisseria

La Festa del Renaixement de Tortosa va presentar ahir el Mengeu de festa, l'oferta gastronòmica i de pastisseria creada expressament per a la festa, que enguany es farà del 23 al 26 de juliol. El director tècnic de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, va explicar que 19 restaurants de la ciutat participaran en les jornades gastronòmiques oferint en els seus menús plats adaptats dels receptaris del segle XVI. En aquest sentit, el plat estel·lar de la XIV Festa del Renaixement serà la cassola de varrals ab escabeyg. Segons va explicar un representant de l'associació de restauradors Plat i Got, Joan Ros, es tracta d'un escabetx amb verat, aromatitzat amb gingebre, taronja agra i molta ceba. Per la seua banda, Àngels Pallarès, del gremi de pastissers, va explicar que la novetat en l'apartat Llepolies de la festa. que introdueix una recepta nova cada dos anys, és una coca salada feta amb llavors, albergínia i cansalada.

Tomàs també va assenyalar que l'organització i l'Agrupació Centre Comercial Tortosa també estan treballant «contra rellotge», per tenir a punt les més de 60 parades guarnides del Taulell al carrer. El regidor de Comerç, Joan Caballol, i el regidor de Festes, Jordi Folqué, van destacar la importància de la participació de les entitats de comerciants, restauradors i pastissers, ja que amb la seua implicació van aconseguir rellançar la Festa del Renaixement a partir de la tercera edició. Finalment, Tomàs va dir que la Ruta de la Saboga estarà formada per 17 tavernes, però que n'hi haurà unes quantes més, fora del circuit oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic