cultura

música

Locos of Sound vol música electrònica en català

El productor Albert Quintilla inclou en temes com ara ‘S'ho peta' gravacions de converses informals en català

Ha creat un segell discogràfic per difondre la seva obra i la d'altres artistes

El català ha anat guanyant molt de terreny musicalment parlant en els últims anys, però encara hi ha un gènere en què la seva presència és gairebé testimonial: la música electrònica. Per això, el productor Albert Quintilla o Albert Q.C., nascut a Girona fa 28 anys i molt vinculat a l'Escala i a Foixà, s'ha proposat crear música electrònica en català. Amb el seu projecteLocos of Sound, que va fundar amb el seu amic Àlex Payet –mort ara fa dos anys en un accident de trànsit–, Quintilla està creant temes com ara S'ho peta, en què introdueix diàlegs informals entre amics que van comentant qualsevol cosa, com ara la possible confusió del títol amb la paraula sopeta, sobre estructures rítmiques que van des del deep house o deepcat –nova etiqueta traduïda gràficament en una llengua stoniana amb els colors de la senyera– fins al techno.

De moment, Locos of Sound difon gratuïtament la seva música a través de plataformes a internet com ara Soundclub i Mixcloud, però el pas següent en el seu projecte és la posada en marxa del segell discogràfic Locos of Sound, que vol utilitzar per editar les seves creacions i les d'altres artistes.

Albert Quintilla vol que la primera referència del segell sigui el tema Bass Clap & Me, un tema que va crear amb l'Àlex, i que li agradaria publicar en format digital i en vinil, si pot ser cap al mes de maig. Després l'Albert tornarà a Eivissa, on des de fa un parell d'anys passa tot l'estiu com a discjòquei resident del Delano Beach Club Ibiza, a la platja d'en Bossa, fins a finals de setembre o principi d'octubre.

A Eivissa Locos of Sound ja ha tingut l'ocasió de presentar els seus temes de deepcat, que sorprenen els oients “com una cosa que no han sentit mai”, segons l'Albert, que busca justament no deixar ningú indiferent i “transmetre sensacions”.

LA DATA

29/3/2013
Locos of Sound ha organitzat una festa al Row 14, club referencial de l'escena electrònica barcelonina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU
música

Cala Vento versiona ‘Pau’ d’Els Pets en el seu vintè aniversari

girona
cinema

Nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

barcelona
cultura

Nova passarel·la per veure millor les petjades de dinosaure al jaciment

Fumanya
Kike Maíllo
Director de cinema

“Quan l’èxit no neix del talent, és efímer i buit”

Barcelona