Cinema Estrena

estrena

b.s

Gelosia amb una capa de pintura romàntica

El director Borja Cobeaga bromejava fa uns anys a Barcelona, arran de l'estrena de la seva comèdia Pagafantas, que el País Basc és el Pol Nord sexual d'Europa, i que l'autèntic problema dels bascos és el sexual. Alguna cosa deu haver canviat, almenys des del punt de vista cinematogràfic, perquè a part d'aquella pel·lícula carregada d'ironia que ell mateix va estrenar, també ens han arribat comèdies romàntiques com Bypass, rodada en basc, o la que s'estrena avui, Muertos de amor, òpera prima del jove director Mikel Aguirresarobe. Tot i que aquesta producció basca no s'ambienta específicament a Euskadi.

La novel·la homònima de Carlos Cañeque va seduir el cineasta, que va intentar convèncer de seguida l'autor que li permetés fer-ne una adaptació. Segons escriu Aguirresarobe a la nota de presentació del film, “era una història que tractava de l'amor i el desamor, d'enganys i desenganys, de la gelosia i el sentit de propietat que alguns homes tenen de les seves dones”. I tot això, “sense perdre en cap moment el sentit de l'humor que, al meu entendre, ajudava el lector a acostar-se a una història crua sense que per això es perdés el fons de la crítica”.

Amb l'estrena de la pel·lícula, avui, culmina un periple que s'ha allargat durant deu anys. Javier Veiga, Marta Hazas i Ramón Esquinas protagonitzen el film, mentre que l'actor català Cesc Casanovas, conegut pels seus papers a Crackòvia i Polònia, hi fa un paper secundari. El protagonista de la història és Ángel (Veiga), un home que, per culpa d'un accident, va perdre un braç i la feina de cuiner en un hotel de luxe. Obsessivament gelós de la seva dona (Hazas), només troba refugi en les novel·les d'un escriptor, on veu reflectida una vida completament diferent de la seva.

muertos de amor
Direcció: Mikel Aguirresarobe Intèrprets: Javier Veiga, Marta Hazas Gènere: Comèdia Països: Eusk., 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Muertos de amor

«Muertos de amor»

Gènere: Comèdia
Direcció: Mikel Aguirresarobe.
Intèrprets: Javier Veiga, Marta Hazas, Ramón Esquinas.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic