Música

música

xavier castillón

Mick Taylor, al Black Music

El Black Music Festival obre avui el seu segon cap de setmana amb una de les seves apostes internacionals per a aquesta dotzena edició. Aquesta nit actuarà a La Mirona de Salt el bluesman britànic Mick Taylor, amb la seva banda, i el grup català Macho com a teloner (22 h, 18/22 euros). Taylor, de 64 anys, va ser membre dels Bluesbreakers de John Mayall entre el 1966 i el 1969, i es va incorporar a The Rolling Stones el 1969, per substituir Brian Jones com a guitarra solista. Va formar part dels Stones fins a finals del 1974 i va participar en la gravació d'alguns dels seus millors discos: Let it bleed, Sticky fingers i Exile on Main St, entre altres obres del període més creatiu i salvatge de la banda de Jagger i Richards. Posteriorment, Taylor ha continuat treballant amb la seva pròpia banda i també ha col·laborat amb músics com ara Bob Dylan i Mark Knopfler. La revista Rolling Stone va triar Mick Taylor com un dels millors guitarristes de la història, en una de les seves llistes habituals.

Un altre concert destacat del Black Music Festival per a aquest cap de setmana serà el que oferiran demà Josele Santiago (Los Enemigos) & Very Pomelo i la banda britànica de blues-rock Giles Robson & The Dirty Aces, també a La Mirona (22 h, 12/15 euros), en un programa doble molt complet i energètic. Dissabte també tindrà lloc al Sunset Jazz Club de Girona un concert del grup del guitarrista danès Mikkel Ploug, amb Loren Stillman, un dels millors saxofonistes novaiorquesos del moment. La formació es completa amb el bateria Tommy Crane i el contrabaixista Jeppe Skovbakke (23 h, 8 euros). Serà una gran nit de jazz contemporani, prologada per un taller d'improvisació jazzística a càrrec de Ploug, a l'Espai Marfà (17 h).

Demà a la tarda també tindrà lloc el primer espectacle del Petit Black Music, amb l'actuació de Jordi Tonietti al Teatre de Sant Narcís (17 h, 4 euros) i diumenge actuarà la Sant Andreu Jazz Band al Teatre de Bescanó (18 h, 18/21 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera

Crítica

L’humanisme que defensa la naturalesa

“Vosaltres, els catalans”