Música

el. disc

DAVID CASTILLO

Burdon, 50 anys dels Animals

Coherència i estil, actitud i rigor, perseverança i continuïtat. Si s'hagués retirat el 1970, Eric Burdon hauria quedat com un dels clàssics dels seixanta, un dels grans introductors del blues a Anglaterra, però també a la resta del món. Com altres rockers britànics –John Mayall, Keith Richard, Joe Cocker i Eric Clapton, entre molts d'altres–, Eric Burdon es va equivocar de pell, però el seu cor negre batega encara amb força i ritme de timbal, a 50 anys de la gestació dels Animals a Newcastle, tot i que ja es movien des del 1958. L'èxit extraordinari de The house of the rising sun els va catapultar –Dylan també l'havia gravat, però va passar desapercebuda–. Tot i ser un dels principals responsables de l'anomenada British Invasion als Estats Units, el grup va tenir una existència efímera, i Burdon va recompondre algunes de les peces a War, encara més dins l'atmosfera negra, fins i tot ben proper al soul.

El nou àlbum de Burdon Til your river runs dry és una magnífica col·lecció de dotze temes, compostos majoritàriament pel mestre. Burxant en els seus records, des del mateix títol, Burdon ha volgut fer un autoretrat en què els elements biogràfics s'alternen amb la crítica política. Produït pel mateix Burdon amb Tony Braunagel, el disc ha estat gravat als Playback Studios de Santa Barbara, en Ultratone Recording en Studio City –on ha gravat els seus últims treballs, My secret life i Soul of a man– i a Nova Orleans, on l'ambient, les olors i els colors connecten amb les seves arrels musicals i anímiques.

Immers en la gestació de les seves memòries i després d'una delicada operació, Eric Burdon es mostra en més bona forma que mai. Til your river runs dry és la demostració fefaent, un disc de fons per escoltar en qualsevol moment del dia. La celebració dels 50 anys dels Animals ha coincidit amb la publicació d'un disc continuador d'una carrera única. Dins la gira promocional, tocarà el pròxim 4 de maig a la sala Apolo. Allà reviurem la fúria i la senzillesa càlida d'un artista impassible a les modes i d'un disc magistral.

‘TIL YOUR TIVER RUNS DRY
Eric Burdon
Discogràfica: Universal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.